Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Με «ξεσηκωμό του Ισλάμ» απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε στις

Του Κύρου Χριστόπουλου

Οι δημόσιες δηλώσεις όλο και περισσότερων αξιωματούχων, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «καίει» τις γέφυρες με τη Δύση γιατί σκοπός του είναι να εμφανιστεί ως -δήθεν- ο ηγέτης των απανταχού της γης μουσουλμάνων και να πυροδοτήσει κοινωνικές εξεγέρσεις στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με βάση το θρήσκευμα, ή μάλλον σωστότερα με βάση τον θρησκευτικό φανατισμό που ο ίδιος θα υποδαυλίσει.

Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η μόνη χώρα που δεν εξέφρασε στη Γαλλία τα συλλυπητήριά της για τον ειδεχθή δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν φανατικό ισλαμιστή, ήταν η Τουρκία. Αλλά βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό…

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με λόγια που εκφεύγουν σαφώς της διπλωματικής γλώσσας: Ο Ερντογάν είπε πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και χρειάζεται ψυχοθεραπεία – μία φραστική επίθεση που προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας και την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή από την Άγκυρα.

«Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός (ο Μακρόν) είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί ιατρικά» δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του ομιλία, στην επαρχία της Μαλάτειας, στα ανατολικά της Τουρκίας.

Πολιόρκησαν το σπίτι του Γάλλου πρέσβη στο Ισραήλ

Τέτοιες οξύνσεις έχουν αλυσιδωτά αποτελέσματα. Λίγο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από την κατοικία του πρεσβευτή της Γαλλίας στο Ισραήλ για να καταγγείλουν τις δηλώσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, την ώρα που διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαδηλωτές, ορισμένοι φορώντας μάσκες, καλούσαν με τα πανό που κρατούσαν και στα οποία αναγράφονταν συνθήματα στα αραβικά στην προάσπιση του προφήτη Μωάμεθ, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που ξεκίνησε μετά τη βραδινή προσευχή στη Γιάβα, μια πόλη με πληθυσμό κυρίως αραβικό, δίπλα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο προφήτης «είναι το ιερότερο πράγμα στο Ισλάμ και εκείνος που πλήττει την τιμή του, πλήττει έναν ολόκληρο λαό», δήλωσε ενώπιον του πλήθους ο Αμίν Μπουκάρι, ένας διαδηλωτής που κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γαλλίας ότι παίζει το παιχνίδι της «ακροδεξιάς».

Η απάντηση στην πρόκληση Ερντογάν ήλθε από το Παρίσι δια στόματος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιχειρεί να τροφοδοτήσει μίσος κατά της Γαλλίας με εκστρατεία προπαγάνδας, χρεώνοντας ακρότητα και χυδαιότητα στη ρητορική Ερντογάν. Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να μην λαμβάνει θέση για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή ιστορίας από ακραίο ισλαμιστή.

Νωρίτερα, η Γαλλία, είχε ανακαλέσει τον πρέσβη της στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις. Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου τον Δεκέμβριο ενάντια στον «αυτονομισμό των ισλαμιστών» που απειλούν τη γαλλική δημοκρατία.

Το επόμενο επεισόδιο ήλθε από τον διευθυντή επικοινωνίας του Ερντογάν. Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε: «Να τι πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι Ευρωπαίοι: οι μουσουλμάνοι δεν θα φύγουν επειδή δεν μας θέλετε. Δεν θα γυρίσουμε το άλλο μάγουλο όταν μας προσβάλλετε. Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και το δικό μας με κάθε κόστος».

Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν

Μετά από αυτά, πολλοί στην Ευρώπη άρχισαν να «ξαναδιαβάζουν» τις τελευταίες κινήσεις του Τούρκου προέδρου υπό νέο πρίσμα: Βλέπουν ότι τα σημάδια ότι ο Ερντογάν βάζει, πλέον, σε πρώτο πλάνο τη μουσουλμανική θρησκεία και προσπαθεί μέσω του θρησκευτικού φανατισμού να δημιουργήσει δικούς του «στρατούς» στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Πολλοί στην Ευρώπη «ξαναδιάβασαν» τα όσα είχε πει όταν θρασύτατα μετέτρεψε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την Αγία Σοφία, σε τζαμί: Τότε ο Τούρκος πρόεδρος είχε μιλήσει για «δεύτερη κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης» μια φράση που ίσως δεν είχε προσεχθεί δεόντως, τώρα όμως με την αποκάλυψη της στρατηγικής του παίρνει το αληθινό της νόημα.

Τότε είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση και διηγήθηκε λεπτομερώς την θριαμβευτική είσοδο του Οθωμανού Σουλτάνου Μωάμεθ Β στην Κωνσταντινούπολη και την προσευχή του στο τζαμί, συγκρίνοντας το κατάσταση αυτή με τη δική του (του Ερντογάν!) αποφασιστικότητα να ανοίξει ξανά την Αγία Σοφία για μουσουλμανική λατρεία.

Αρκετοί, επίσης, θυμήθηκαν ότι ο Ερντογάν είχε δηλώσει στις 5 Δεκεμβρίου 2019: «Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι τρομοκράτης και το Ισλάμ δεν δημιουργεί τρομοκράτες». Ενώ αρχικά η δήλωση φαίνεται ότι στρέφεται κατά της τρομοκρατίας, μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει καθαρά τι εννοούσε: Ό,τι και να κάνει ένας που έχει ασπαστεί το Ισλάμ, ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατία!

«Ο θρίαμβος της βούλησης των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο»

Αυτό λοιπόν επιδιώκει ο Ερντογάν; Μια «ανακατάκτηση» του παλαιού ισλαμικού κόσμου; Όπως γράφει η ιστοσελίδα Atalayar.com «έχει δώσει την υπόσχεση να ‘απελευθερώσει’ το τζαμί Αλ- Ακσά, που βρίσκεται «στο Ισραήλ μετά την ‘ανάσταση’ της Αγίας Σοφίας», η οποία κατά τον Ερντογάν «είναι ο θρίαμβος της βούλησης των Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο», όπως ανέφερε η επίσημη δήλωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε καθαρά το καλοκαίρι λόγο για την αναβίωση του Ισλάμ από το Ουζμπεκιστάν μέχρι την Ανδαλουσία στην Ισπανία.

Το ερώτημα είναι καθαρό: Πώς θα γίνει αυτό; Πώς πιστεύει ο Ερντογάν ότι θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο; Η μόνη απάντηση είναι ο ξεσηκωμός από τον Τούρκο πρόεδρο των μουσουλμάνων στην Ευρώπη (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ζει ειρηνικά στις χώρες που διάλεξε ο καθένας τους) κι η δημιουργία συνθηκών κοινωνικής έντασης, η οποία θεωρεί ότι θα κλιμακώνεται έως ότου η Δύση παραλύσει.

Διαβάστε σε αυτό το σημείο ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που είχε δημοσιεύσει παλαιότερα το περιοδικό The New Yorker.

Ο τρόπος δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτός, αν θυμηθούμε ότι όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τον αποκεφαλισμό του Σαμουέλ Πατί, αλλά φρόντισε αμέσως μετά να εξαπολύσει μια χυδαία επίθεση στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. 

Κι έχουμε ακόμα να δούμε πολλά…

www.in.gr

Διεθνή

Η Ρωσία αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης των Ταλιμπάν από τον ρωσικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, ένα συμβολικό μέτρο που αποσκοπεί στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Καμπούλ.

Αφότου οι Ταλιμπάν επανήλθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2021, η χώρα είναι απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα.

«Η απόφαση τίθεται αμέσως σε ισχύ», τόνισε ο δικαστής που είχε επιφορτιστεί με την υπόθεση, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ωστόσο, δεν ισοδυναμεί με επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν από τη Μόσχα σε αυτό το στάδιο.

Τον Μάρτιο, η ρωσική εισαγγελία ζήτησε να αφαιρεθούν οι Ταλιμπάν από τον κατάλογο των οργανώσεων που χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» στη Ρωσία και ως εκ τούτου έχουν τεθεί εκτός νόμου. Οι Ταλιμπάν βρίσκονταν στον κατάλογο από το 2003, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ στις 15 Αυγούστου 2021, μετά την κατάρρευση της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης, ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η πλήρης αποχώρηση του αμερικανικού στρατού.

Έκτοτε, η Μόσχα έχει προχωρήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη νέα αφγανική κυβέρνηση των Ταλιμπάν, την οποία βλέπει ως πιθανό οικονομικό εταίρο και εταίρο κατά της τρομοκρατίας.

Εντούτοις, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση Ταλιμπάν δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως από καμία χώρα, ιδίως λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, εκτός από τη Ρωσία, το Πακιστάν, η Κίνα, το Ιράν και οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ασίας διατηρούν de facto διπλωματικές σχέσεις με τις αφγανικές αρχές.

Προσέγγιση Κρεμλίνου – Καμπούλ

Η Μόσχα έχει δεχθεί απεσταλμένους των Ταλιμπάν στη Ρωσία σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και πριν από την επιστροφή τους στην εξουσία.

Η προσέγγιση μεταξύ του Κρεμλίνου και της Καμπούλ φάνηκε να επιταχύνεται έπειτα από μια επίθεση τον Μάρτιο του 2024 κοντά στη Μόσχα, όταν 145 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αίθουσα συναυλιών από τέσσερις ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν, παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Αφγανιστάν.

Τον Ιούλιο του 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θεωρεί τους Ταλιμπάν «συμμάχους στην μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Στη συνέχεια, στα τέλη του 2024, υπέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει στις ρωσικές αρχές να αφαιρέσουν μια οργάνωση από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες απαγορεύονται επομένως στη χώρα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις κατά του Αφγανιστάν και να αναλάβει «ευθύνη» για την ανοικοδόμηση της χώρας, η οποία έχει καταστραφεί από δεκαετίες πολέμου.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφθηκε την Καμπούλ στα τέλη Δεκεμβρίου, μια σπάνια επίσκεψη υψηλόβαθμου ξένου αξιωματούχου, κατά την οποία δήλωσε την επιθυμία του να ενισχύσει τη «συνεργασία» με το Αφγανιστάν.

Πολλοί ηγέτες των Ταλιμπάν πολέμησαν στον δεκαετή πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Reuters: Η Ιταλία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ φέτος

Ο προβλεπόμενος αμυντικός προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2024 ήταν στο 1,49% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της στρατιωτικής συμμαχίας και δέχεται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσει τις δαπάνες της.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Ιταλία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ (ΑΕΠ) φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Τζιανκάρλο Τζορτζέτι σε κοινοβουλευτική ακρόαση την Πέμπτη.

Ο προβλεπόμενος αμυντικός προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2024 ήταν στο 1,49% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της στρατιωτικής συμμαχίας και δέχεται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσει τις δαπάνες της.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της ανάγκης να αυξηθούν αυτές οι δαπάνες τα επόμενα χρόνια», είπε ο Τζορτζέτι, απευθυνόμενος στους νομοθέτες σχετικά με το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ιταλίας.

Πρακτικά, η επίτευξη του στόχου του 2% θα απαιτούσε περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η Ιταλία θέλει να προσαρμόσει τα λογιστικά της κριτήρια για να τα ευθυγραμμίσει με τους κανόνες του ΝΑΤΟ και να καταγράψει ως στοιχεία αμυντικών δαπανών που προηγουμένως αποκλείονταν, είπε ο Τζορτζέτι.

Αυτά περιλαμβάνουν χρήματα που δαπανώνται για ορισμένες μη στρατιωτικές τεχνολογίες καθώς και συντάξεις που καταβάλλονται σε συνταξιούχους στρατιώτες.

Πίεση Τραμπ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες έως και το 5% του ΑΕΠ, κάτι που ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Γκίντο Κροσέτο δήλωσε αυτή την εβδομάδα «αδιανόητο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να επιτραπεί στα κράτη μέλη να αυξάνουν τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο για τέσσερα χρόνια, χωρίς πειθαρχικά μέτρα που κανονικά ξεκινούν όταν το δημόσιο έλλειμμα ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ.

Αλλά η υπερχρεωμένη Ιταλία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το περιθώριο προς το παρόν, είπε ο Τζορτζέτι.

Οι προβλέψεις την ιταλική οικονομία

Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, που επίσης καταθέτει στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, είπε ότι οι αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να αυξηθούν εν μέρει μέσω επιπλέον δανεισμού και εν μέρει μέσω άλλων οικονομιών στον προϋπολογισμό και αυξήσεις φόρων.

Στους τελευταίους οικονομικούς στόχους που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διατηρήσει υπό έλεγχο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ακόμη και όταν μείωσε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη για φέτος και το επόμενο, εν μέσω αβεβαιότητας για τους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού της Ιταλίας UPB προέβλεψε την Πέμπτη ότι οι δασμοί του Τραμπ θα μπορούσαν να μειώσουν το ΑΕΠ της Ιταλίας κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες και να οδηγήσουν σε 68.000 λιγότερες θέσεις εργασίας. Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα.

Ένα σημαντικό μέρος της αύξησης του ΑΕΠ της Ιταλίας εξαρτάται από δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία ανάκαμψης της ΕΕ για την πανδημία COVID-19, αλλά η Τράπεζα της Ιταλίας προειδοποίησε για καθυστερήσεις και πιθανούς χαμένους στόχους στην επένδυση των μετρητών, τα οποία υποτίθεται ότι θα διατεθούν έως το 2026.

Η κυβέρνηση είχε δαπανήσει περίπου 66 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Μάρτιο, περίπου το 34% των διαθέσιμων κονδυλίων της ΕΕ, και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Το δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει δαπάνες των κονδυλίων της ΕΕ για τον COVID-19 σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ το 2025, 80 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος και 12 δισεκατομμύρια ευρώ το 2027.

«Είναι αναπόφευκτο ότι η λογιστική ενός μέρους των δαπανών θα πρέπει να πάει πέρα ​​από το 2026», είπε ο Τζορτζέτι.

Πηγή: Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Τελεσίγραφο από Ρωσία! Επίθεση με Taurus θα σημαίνει άμεση συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο με την Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οποιοδήποτε πλήγμα σε ρωσικούς στόχους με γερμανικούς πυραύλους Taurus θα θεωρηθεί ως «άμεση συμμετοχή» της Γερμανίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα η Μόσχα, καθώς το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ένα πλήγμα με αυτούς τους πυραύλους εναντίον ρωσικών εγκαταστάσεων (…) θα θεωρηθεί ως άμεση συμμετοχή της Γερμανίας σε εχθροπραξίες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σε αντίθετη γραμμή από τον Σολτς

Ο Φρίντριχ Μερτς, ο κατά πάσα πιθανότητα επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας τάχθηκε σε συνέντευξη του την Κυριακή υπέρ της παράδοσης του πυραυλικού συστήματος Taurus στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, «αλλά σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους». Ο απερχόμενος καγκελάριος Όλαφ Σολτς αρνιόταν διαρκώς να προμηθεύσει το Κίεβο με αυτό το πυραυλικό σύστημα.

Το Κρεμλίνο είχε ήδη καταγγείλει τη Δευτέρα τον κίνδυνο «κλιμάκωσης» εάν το Βερολίνο προχωρήσει με την κίνηση αυτή.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι η εκτόξευση αυτών των πυραύλων είναι αδύνατη χωρίς την άμεση βοήθεια της Bundeswehr (γερμανικές ένοπλες δυνάμεις).

Η Ρωσία είχε στο παρελθόν απειλήσει τη Δύση όταν ΗΠΑ και Βρετανία προμήθευσαν το Κίεβο με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS και βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.

Αφού το Κίεβο χρησιμοποίησε αυτά τα όπλα εναντίον ρωσικού εδάφους, η Μόσχα απάντησε εκτοξεύοντας τον πειραματικό υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik (Ορέσνικ – «φουντουκιά» στα ρωσικά) εναντίον ενός μεγάλου ουκρανικού στρατιωτικού εργοστασίου.

Η Ρωσία έχει απειλήσει να χρησιμοποιήσει ξανά αυτό τον πύραυλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Με αρνητές στράτευσης και φοβικά σύνδρομα δεν σώζεται η Ελλάδα!

Σε μια συνέντευξη-σεισμό στον Ραφαήλ Καλυβιώτη, ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης δε μάσησε τα λόγια του, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα...

Αναλύσεις4 ώρες πριν

Ξέρετε τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Νετανιάχου;

Παρέμβαση του αντιστράτηγου ε.α. Ιωάννη Μπαλτζώη στο Thessalia Tv

Αναλύσεις4 ώρες πριν

Οι Ισραηλινοί νιώθουν ότι ο Τραμπ τους… άδειασε!

Παρέμβαση του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Διεθνή5 ώρες πριν

Η Ρωσία αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης των Ταλιμπάν από τον ρωσικό κατάλογο των τρομοκρατικών...

Διεθνή5 ώρες πριν

Reuters: Η Ιταλία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ φέτος

Ο προβλεπόμενος αμυντικός προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2024 ήταν στο 1,49% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, ένα...

Δημοφιλή