Weather Icon
Τουρκία 8 Οκτωβρίου 2020

Με τα φρένα σπασμένα η τουρκική λίρα. Προς τις 8 λίρες/δολάριο, προς τις 10 λίρες/ευρώ

Με τα φρένα σπασμένα η τουρκική λίρα. Προς τις 8 λίρες/δολάριο, προς τις 10 λίρες/ευρώ

Πρόσω ολοταχώς για το επίπεδο των 8 λιρών ανά δολάριο κινείται η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού καθώς επιδεινώνεται το κλίμα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε δοκιμαστικές βολές του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και να ανοίξει τα Βαρώσια στην Αμμόχωστο.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης η τουρκική λίρα καταγράφει απώλειες άνω του 0,5% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να βρίσκεται στις 7,92 λίρες/δολάριο που είναι νέο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα, έχοντας σημειώσει πτώση άνω του 24,5% από την αρχή του έτους.

Στο μεταξύ, το τουρκικό δημόσιο προχώρησε την Τρίτη στην πρώτη έκδοση ομολόγων από τον Φεβρουάριο πληρώνοντας premium άνω των 2 ποσοστιαίων μονάδων για να αντλήσει συνολικά 2,5 δις. δολάρια από τις αγορές με επιτόκιο 6,4%.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube