REAL TIME |

Weather Icon

Κύπρος: Επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας

Κύπρος: Επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο οδόφραγμα της Δερύνειας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα, μαυροφορεμένα και με κουκούλες πορεύτηκαν στο οδόφραγμα κρατώντας ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα και ανάβοντας φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τις μπάρες του οδοφράγματος, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι Ελληνική». Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία στην περιοχή.

Ύστερα από παρέμβαση της κυπριακής Αστυνομίας, η διαδήλωση διαλύθηκε και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν.

Τελικά αποτελέσματα των «εκλογών» στα κατεχόμενα
Στο μεταξύ, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στις «εκλογές» στα κατεχόμενα για την ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και με συμμετοχή που έφτασε το 58,21%, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20%, ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Συνολικά ψήφισαν 110.779, ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι. Η ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, καθώς δεν προκύπτει νικητής από τον α’ γύρο των «εκλογών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube