REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Κύπρος , Τουρκία 4 Οκτωβρίου 2020

“Κλείνουν” Κυπριακό & ελληνοτουρκικά… Η “σκοτεινή” κα. Μέρκελ

“Κλείνουν” Κυπριακό & ελληνοτουρκικά… Η “σκοτεινή” κα. Μέρκελ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το έναυσμα για επίσπευση διαδικασιών τόσο στο Κυπριακό όσο και τα ελληνοτουρκικά, καθορίζοντας χρονοδιάγραμμα δύο μηνών για επίλυση των προβλημάτων. Είναι προφανές από τις κινήσεις που γίνονται παρασκηνιακά πως μέχρι τον Δεκέμβριο, που υποτίθεται θα επανεξεταστεί η συμπεριφορά της κατοχικής Τουρκίας, υπάρχει αρκετός χρόνος μέσω δύο παράλληλων διαδικασιών, που θα αλληλοσυνδέονται, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Το θέμα της πακετοποίησης είναι ορατό, σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει η Γερμανία και προσωπικά η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ έχει επιστρατεύσει το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, για να συνδράμουν στις προσπάθειες. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, αναμένεται να συγκληθεί Πενταμερής Διάσκεψη με στόχο να επιτευχθεί στρατηγική συμφωνία, ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη συνέχεια σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Περαιτέρω, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προωθήσει την τουρκικής έμπνευσης πρόταση για περιφερειακή διάσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες και τα ενεργειακά. Η Ένωση άφησε ανοικτό το θέμα της σύνθεσης για να κρατά από «κοντά» τον Ερντογάν, που επιμένει στη συμμετοχή και των Τουρκοκυπρίων. Σε αυτό το ζήτημα, δηλαδή τη συμμετοχή των Τ/κ, συμφωνεί και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube