REAL TIME |

Weather Icon

Κάποιος πρέπει να συνεφέρει την κυρία Μέρκελ – Τόχει παρακάνει!

Κάποιος πρέπει να συνεφέρει την κυρία Μέρκελ – Τόχει παρακάνει!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Μιλώντας το πρωί της 30ής Σεπτεμβρίου στη γερμανική Βουλή, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, προτού αυτό συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η κυρία Μέρκελ, αφού έκανε μια επιδερμική και ανώδυνη αναφορά «σε παράπονα σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα» και μίλησε για την «ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία – σοβαρή ένταση», και αφού τόνισε ότι «δεν μπορούμε να διανοηθούμε πόσο μικρή είναι η απόσταση σε ορισμένες περιπτώσεις μεταξύ στρατιωτικής σύρραξης και ειρηνικής διευθέτησης», πέρασε στο ευχολόγιο υπέρ της Τουρκίας (και ουσιαστικά στις ύβρεις εναντίον της Ελλάδας).

Η Γερμανίδα καγκελάριος σχετικά με την Τουρκία:

  • Ξεχνά προφανώς ότι κατέχει παράνομα με 40.000 στρατιώτες το 40% της Κύπρου, μίας χώρας-μέλους της ΕΕ.
  • Ξεχνά ότι παραβιάζει βάναυσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου διεξάγοντας παράνομες και πειρατικές έρευνες στην οριοθετημένη με διεθνείς συμφωνίες ΑΟΖ της χώρας.
  • Ξεχνά ότι διατηρεί ενεργή την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας.
  • Ξεχνά τις καθημερινές απειλές εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.
  • Ξεχνά ότι παραβίαζε συστηματικά επί μήνες τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Ξεχνά ότι αποπειράται να σφετεριστεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με διεθνείς και εθνικές αθλιότητες, όπως το τουρκολυβικό μνημόνιο και η «Γαλάζια Πατρίδα».
  • Ξεχνά τον αντιΝΑΤΟϊκό της ρόλο με την επιθετικού χαρακτήρα διάταξη των ενόπλων της δυνάμεων απέναντι από τα ελληνικότατα νησιά του Αιγαίου, και τις ανάλογες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει κάθε χρόνο με αντικείμενο την κατάληψη ελληνικών νησιών.
  • Ξεχνά το ρόλο της Τουρκίας στο λαθρεμπόριο ψυχών, για αποστολή εκατομμυρίων αλλοδαπών με παράνομο τρόπο στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την –ευτυχώς αποτυχημένη λόγω της έγκαιρης αντίδρασης και αντίστασης των ελληνικών Αρχών– στρατιωτική επιχείρηση παραβίασης και κατάληψης των ελληνικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, με «όπλο» άοπλους αλλοδαπούς μουσουλμάνους. (Που αν είχε πετύχει, σήμερα η κυρία Μέρκελ θα είχε ανατραπεί από τους εθνικιστές, αφού ο κύριος Ερντογάν είχε σχεδιάσει να της στείλει σε πρώτη φάση 800.000 ομόθρησκούς του, και σε δεύτερη φάση σε συνεργασία με το Ιράν άλλα 10 εκατ. μέσω των ελληνικών συνόρων που θα είχα καταλάβει οι αλλοδαποί «στρατιώτες»).
  • Ξεχνά ότι ο κύριος Ερντογάν αντιπροσωπεύει τη συνέχεια των πολιτικών της γενοκτονίας, όπως αποδεικνύει καθημερινά στο Αφρίν, στη Σερκάνιγιε – Γκίρε Σπι, στο Ντιγιαρμπακίρ, στο Βαν, στο Καρς και στην Άγκυρα, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Αρμενία.

Ξεχνά όλα αυτά και άλλα Τόσα η κυρία καγκελάριος που κατέστησε σαφές πως η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ και επιτελεί «θαυμαστό και αξιοσημείωτο» έργο σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία 4 εκατ. προσφύγων.

Μάλιστα, η κυρία Μέρκελ είπε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά πώς θα πετύχουμε την αποκλιμάκωση της έντασης, πώς θα ενισχύσουμε τη συνεργασία στο Προσφυγικό και σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων[…]. Να προσδιορίζουμε κάθε φορά εκ νέου τη σχέση μας με την Τουρκία, αλλά και να εμμένουμε στη συνεργασία μαζί της σε σημαντικά ζητήματα».

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε με υβριστικό τρόπο στην Ελλάδα, που αν και σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της συμπεριφοράς ενός κράτους-συμμορία καταβάλλοντας καθημερινά άοκνες προσπάθειες για την αναχαίτιση των κυμάτων αλλοδαπών τη διέλευση των οποίων σε ευρωπαϊκό έδαφος διοργανώνει με σχολαστικότητα το τουρκικό κράτος με εντολή Ερντογάν και του υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού–, επαίνεσε τον εγκληματία και κατηγόρησε το θύμα.

Είπε λοιπόν η κυρία καγκελάριος, αναφερόμενη στα πρόσφατα γεγονότα στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια –όπου εγκληματική ομάδα αλλοδαπών σε συνεργασία με συμμορία Ευρωπαίων «ακτιβιστών», έβαλε φωτιά–, άσκησε κριτική στην Ελλάδα επισημαίνοντας πως «τις τελευταίες ημέρες είδαμε φριχτές εικόνες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προσφύγων. Και όχι από την Τουρκία, θα ήθελα να το τονίσω, αλλά από τη Λέσβο, από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ.»

Και μετά προχώρησε σε κάτι χειρότερο, στην παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, προαναγγέλλοντας ότι «στη Λέσβο θα δημιουργηθεί ένας πιλοτικός προσφυγικός καταυλισμός που θα τον διαχειρίζεται σε μεγάλο βαθμό η ΕΕ».

Κατά συνέπεια:

  • με βάση τα παραπάνω, αλλά και με τα όσα διημείφθησαν μεταξύ Μέρκελ-Ερντογάν τις προηγούμενες ημέρες –σε συνδυασμό με τη στάση της Ισπανίας που είναι αιχμάλωτη των τραπεζών της οι οποίες είναι εκτεθειμένες σε ποσά που αγγίζουν τα 60 δισ. ευρώ σε τουρκικές τράπεζες, και τη στάση της Μάλτας την οποία την έχει εξαγοράσει ολόκληρη όχι ως κυβέρνηση αλλά ως χώρα ο Ερντογάν και ο κύκλος του, με μαύρα κλεμμένα χρήματα του τουρκικού λαού πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων,
  • με βάση την άθλια στάση του ΝΑΤΟ, το οποίο παίζει βρόμικο ρόλο, στην ουσία υποδαυλίζοντας την επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας,

με βάση όλα αυτά –και πόσα άλλα που δεν χωρούν σε ένα άρθρο–, μπορούμε να πούμε ότι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης καλά τα κατάφεραν στην εκ των προτέρων παγιδευμένη και ναρκοθετημένη Σύνοδο Κορυφής της 1ης Οκτωβρίου 2020.

Η Τουρκία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής, με τρόπο περιπαικτικό και προσβλητικό, με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, απέρριψε…

Η συνέχεια στο pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube