Weather Icon
Ποντιακό Ζήτημα , Τύπος 19 Οκτωβρίου 2020

Καμίαν ‘κ εν αργός – Ποτέ δεν είναι αργά: Εκπέμπει μέσα στο 2021 κανάλι αφιερωμένο στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τη Γλώσσα του Ποντιακού Ελληνισμού

Καμίαν ‘κ εν αργός – Ποτέ δεν είναι αργά: Εκπέμπει μέσα στο 2021 κανάλι  αφιερωμένο στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τη Γλώσσα του Ποντιακού Ελληνισμού

Στις αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε στα μιντιακά στέκια του διαδικτύου μία είδηση που αφορούσε την επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη, να μπει στον χώρο της τηλεόρασης μέσω του “Pontos TV”. Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν ακούγεται για πρώτη φορά.

Είναι γνωστό άλλωστε εδώ και πολύ καιρό το όραμα του ηγέτη της ΑΕΚ, να φτιάξει ένα κανάλι αποκλειστικά ποντιακού ενδιαφέροντος, το οποίο θα έχει στόχο τη διάσωση και διάδοση της ποντιακής διαλέκτου και την ανάδειξη του ποντιακού πολιτισμικού πλούτου. Μπορεί να πέρασαν χρόνια, ήρθε η ώρα όμως αυτό το μεγάλο όνειρο να πάρει σκάρκα και οστά.

Οι συνθήκες ωρίμασαν για κάτι πολύ μεγάλο, κάτι που φαίνεται από το κάλεσμα, το οποίο θα απευθύνει στους αναγνώστες της η μηναία εφημερίδα “Ποντιακή Γνώνη”, στην έκδοση του Νοεμβρίου.

“Για πρώτη φορά, σχεδόν έναν αιώνα μετά τον Ξεριζωμό, γίνεται μια σοβαρή επαγγελματική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τη Γλώσσα του Ποντιακού Ελληνισμού”, αναφέρει αρχικά η επιστολή, την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το sportdog.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube