REAL TIME |

Weather Icon

Και το Όσκαρ σκηνοθεσίας πάει στον… Ερντογάν! Δεν σου το είχαμε βρε Ρετζέπ, αλλά άξιος!

Και το Όσκαρ σκηνοθεσίας πάει στον… Ερντογάν! Δεν σου το είχαμε βρε Ρετζέπ, αλλά άξιος!

Εν μέσω της μεγάλης εκστρατείας παραπληροφόρησης που έχει ξεκινήσει η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν παράλληλα με την επίθεση των τουρκο-αζερικών δυνάμεων στη Δημοκρατία του Αρτσάχ, ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μπακού και της Άγκυρας έφαγε χαστούκι εξευτελιστικών διαστάσεων, με πρωταγωνιστή έναν Σέρβο ηθοποιό!

Ο τριανταδυάχρονος Σέρβος ηθοποιός και παραγωγός, Μίλος Μπίκοβιτς, ανακάλυψε μέσα από το προϊόν της τουρκικής προπαγάνδας, της ιστοσελίδας derindusunce.org, πως «συμμετέχει εν αγνοία του» στην πολεμική σύρραξη που τις μέρες αυτές μαίνεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο τουρκικός προπαγανδιστικός ιστότοπος δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία όπου ο Μπίκοβιτς εμφανίζεται με στρατιωτική στολή σχολιάζοντας πως πρόκειται για τον μισθοφόρο Αλέξα Τζούριτς, σερβικής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αρμενία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraf, κάποιος χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του Σέρβου ηθοποιού που είχε τραβηχτεί στα γυρίσματα της ταινίας Kosare, εμπλέκοντας τον ανυποψίαστο Μίλος Μπίκοβιτς στους επεκτατικούς πολέμους του Ερντογάν.

Αν και πολλοί Σέρβοι με αναρτήσεις τους στο Twitter εξηγούν συνεχώς πως πρόκειται για ηθοποιό και όχι για στρατιώτη ή μισθοφόρο, ο προπαγανδιστικός ιστότοπος δεν έχει κατεβάσει ακόμη τη δημοσίευση.

Ο Σέρβος ηθοποιός και σκηνοθέτης, μην έχοντας χάσει το χιούμορ του, αναδημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία του, σχολιάζοντας: «Κάποιες φορές μέσα στα διαλείμματα των γυρισμάτων βάζω τη στρατιωτική στολή μου και επιβάλλω την ειρήνη όπου χρειάζεται. Τώρα σοβαρά… Δεν ξέρω γιατί έχετε δημοσιεύσει μια φωτογραφία από γύρισμα ταινίας. Αυτό είναι τόσο γελοίο και καθόλου πρέπον για κάτι τόσο σοβαρό».

Αυτή η μεγαλειώδης γκάφα της τουρκο-αζερικής συμμαχίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ο μηχανισμός προπαγάνδας και των δύο χωρών βρίσκεται σε χάος και έχει αποστολή να παραπληροφορεί χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Ακόμη και όταν το θύμα των ψεμμάτων της Άγκυρας καταγγέλλει το περιστατικό, ο τουρκο-αζερικός μηχανισμός προπαγάνδας αρνείται να ανακαλέσει.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://armenpress.am/eng/news/1029473.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube