Weather Icon
Τουρκία 30 Οκτωβρίου 2020

Ισχυρός σεισμός: Συγκλονιστικά βίντεο από τη Σμύρνη – Μεγάλες καταστροφές – Έπεσαν κτίρια – Αγνοούνται άνθρωποι (Βίντεο)

Ισχυρός σεισμός: Συγκλονιστικά βίντεο από τη Σμύρνη – Μεγάλες καταστροφές – Έπεσαν κτίρια – Αγνοούνται άνθρωποι (Βίντεο)

Τεράστιες ζημιές έχουν προκλήθει στη Σμύρνη από τον σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο, των  6,7 Ρίχτερ, με κτίρια να έχουν κατεδαφιστεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν από την Τουρκία, πολλά κτίρια έχουν κατεδαφιστεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση, ενώ από τις εικόνες που μεταδίδονται φαίνονται άνθρωποι να αναζητούν συνανθρώπους τους μέσα στα συντρίμια.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 6,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Σάμου, με εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η Σμύρνη, στην Τουρκία, είναι εκείνη που έχει υποστεί μεγαλύτερες και περισσότερες ζημιές συγκριτικά με τη Σάμο, με πολυκατοικίες να έχουν πέσει σαν τα τραπουλόχαρτα και κόσμο να αγνοείται. Στη Σάμο αυτό που αναφέρεται μέχρι στιγμής είναι ζημιές σε παλαιά κτίρια.

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε στο Αιγαίο, ανακοίνωσε η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας.

Το επίκεντρο ήταν περίπου 17 χλμ. ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης και είχε εστιακό βάθος 16 χλμ., σύμφωνα με την AFAD. Ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Η στιγμή κατάρευσης κτιρίου στη Σμύρνη

Συγκλονιστικό βίντεο έρχεται από τη γειτονική χώρα, με τη στιγμή που κτίριο κατεδαφίζεται χτυπημένο από τον σεισμό.

Δείτε τα βίντεο με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στη Σμύρνη

Το τσουνάμι μπήκε στην πόλη και μετέτρεψε τους δρόμου της πόλης σε ποτάμια!

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube