Weather Icon

Ιράν: Προειδοποιεί την Τουρκία ότι δεν ανεχθεί παρουσία ισλαμιστών «τρομοκρατών» στα βόρεια σύνορά του

Ιράν: Προειδοποιεί την Τουρκία ότι δεν ανεχθεί παρουσία ισλαμιστών «τρομοκρατών» στα βόρεια σύνορά του

Η Τεχεράνη δε θα ανεχθεί την παρουσία «τρομοκρατών» κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας, προειδοποίησε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, τη στιγμή που πολλές χώρες ανησυχούν για την παρουσία τζιχαντιστών από τη Συρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Είναι απαράδεκτο για μας το ότι ορισμένοι θέλουν να μεταφέρουν τρομοκράτες από τη Συρία κι άλλες περιοχές προς ζώνες που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας» δήλωσε ο Ροχανί, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το Ιράν, το οποίο διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Αρμενία, όσο και με το Αζερμπαϊτζάν, έχει καλέσει τις δύο χώρες να σταματήσουν τις εχθροπραξίες κι έχει προσφέρει τη μεσολάβησή του.

Ο ιρανός πρόεδρος επανέλαβε την επίσημη γραμμή του, σύμφωνα με την οποία «η κατοχή δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή» και ότι «όλοι» οφείλουν «να αποδεχθούν την πραγματικότητα … και να σεβασθούν την εδαφική ακεραιότητα των χωρών», ενώ επιτίμησε όσους «από τη μία ή την άλλη πλευρά ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατήγγειλε πρόσφατα την ανάπτυξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «σύρων μαχητών μελών τζιχαντιστικών ομάδων», οι οποίοι έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Άγκυρα έχει κατηγορηθεί από την Αρμενία και τη Ρωσία για την αποστολή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μισθοφόρων ή ξένων μαχητών που προέρχονται από τη Συρία ή τη Λιβύη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube