REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 27 Οκτωβρίου 2020

ΗΠΑ: Η Ελλάδα θα παραλάβει μέρος των F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία το 2022

ΗΠΑ: Η Ελλάδα θα παραλάβει μέρος των F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία το 2022

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών stealth πέμπτης γενιάς F-35 στην Ελλάδα, αρκετά από τα οποία αρχικά προορίζονταν για την Τουρκία, ανέφεραν την Τρίτη οι Greek City Times.

Η Ελλάδα θα αγοράσει έξι από τα 20 πολεμικά αεροσκάφη το 2022, μαζί με έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, αναφερόμενος στην ελληνική εφημερίδα Eστία.

Έξι από τα F-35 προορίζονταν αρχικά για την Τουρκία, αλλά τώρα θα διακοσμηθούν με τα μπλε και άσπρα εθνικά χρώματα της Ελλάδας, ανέφερε η GCT.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Τουρκία από συμφωνία αγοράς των F-35 πέρυσι μετά την παραλαβή από την τουρκική κυβέρνηση των ρωσικών πυραύλων αεράμυνας S-400. Τούρκοι πιλότοι είχαν εκπαιδευτεί στα μαχητικά αεροσκάφη στις ΗΠΑ πριν από την αναμενόμενη άφιξή τους.

Η συμφωνία της Ελλάδας για την παραλαβή των F-35 έρχεται κατά τη διάρκεια πολιτικής και στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Τουρκία για εδαφικές διεκδικήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ελπίδες για αποκλιμάκωση μειώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν η Τουρκία ανακοίνωσε ναυτικές ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού αλλά και νέα πορεία πλεύσης του Oruc Reis.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube