Weather Icon

Ηγέτες της κακιάς ώρας, σας έπνιξε στη θάλασσα της Αμμοχώστου ο σουλτάνος

Ηγέτες της κακιάς ώρας, σας έπνιξε στη θάλασσα της Αμμοχώστου ο σουλτάνος

  Γιώργος Καλλινίκου   

Οποία θλίψη. Οποία τραγικότης. Μόλις τέσσερις μέρες πέρασαν από το ιλαροτραγικό θέατρο το οποίο παίχτηκε στη σφηκοφωλιά των Βρυξελλών. Μόλις τέσσερις μέρες από την παγίδα την οποία έστησαν η Μέρκελ και οι δορυφόροι της. Μόλις τέσσερις μέρες μετά που ο Αναστασιάδης και ο Μητσοτάκης (κυρίως ο πρώτος, διότι ο δεύτερος, πλέον είναι καθαρό ότι βλέπει κι αυτός την Κύπρο πολύ μακριά… άρα ελάχιστα μπορεί να προσδοκούμε από αυτόν) παρέδωσαν σχεδόν αμαχητί το μοναδικό όπλο το οποίο διέθεταν. Τέσσερις μόλις μέρες μετά, ο Ερντογάν προέβη σε μια ακόμη απροκάλυπτη πρόκληση. Προχώρησε στο άνοιγμα τμήματος της παραλίας της περίκλειστης πόλης της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ο πειρατής της Άγκυρας έγραψε τους πάντες στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Μέρκελ, Μισέλ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Γκουτέρες… Άνοιξε την παραλία της Αμμοχώστου και τους κάλεσε όλους να πάνε για μπάνια… Ακόμη και χθες. Μίλησε μαζί του σε τηλεδιάσκεψη η Μέρκελ. Του υπογράμμισε, λέει, «την αναγκαιότητα της μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο». Και ο σουλτάνος της απάντησε με την πρόκληση στα Βαρώσια. Με απόλυτη θρασύτητα. Με απόλυτη αδιαλλαξία. Με απόλυτη προκλητικότητα.

Και η φαρσοκωμωδία των διαφόρων κουστουμαρισμένων των σαλονιών στα διεθνή κέντρα λήψεως αποφάσεων συνεχίζεται. Βγήκε μετά από τη νέα θρασεία πρόκληση ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Ολιβιέ Βαρχέλι, να δηλώσει ότι «δεν βοηθά την αποκλιμάκωση στην περιοχή». Μας δουλεύετε, κύριε; Ακούσατε ποτέ σας ύαινα να αφήνει ήσυχο το ελαφάκι με παρακάλια; Αν δεν την πάρουν στο κυνήγι τα λιοντάρια θα το κατασπαράξει. Ο ανεκδιήγητος  Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική, Josep Borrell, παίζει με τα νεύρα μας. «Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις εξελίξεις σχετικά με το Βαρώσι», ανέφερε. Αμ, ο άλλος, ο Αντόνιο (Γκουτέρες); Τονίζει, λέει, την αποφυγή των μονομερών ενεργειών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις στο νησί και να υπονομεύσουν την επιστροφή στο διάλογο ή τη μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών. Κανονικό δούλεμα. Επί 46 χρόνια, άνθρωπέ μου, τι άλλο από μονομερείς ενέργειες ζούμε; Τι άλλο από συνομιλίες που τινάζονται στον αέρα από τον θύτη;

Μ’ άρεσε, που κάποιοι αδιόρθωτοι εραστές του ουτοπισμού, πανηγύρισαν επειδή μετά από τα χάδια των Βρυξελλών, ο πειρατής πήρε το Γιαβούζ πίσω στο λιμάνι του. Προτού αλέκτορα φωνήσαι, ο σουλτάνος υπενθύμισε ποιος είναι, ποια είναι η πολιτική των βαρβάρων και ότι αγνοούν παντελώς την έννοια υποχώρηση. Οι ίδιοι ουτοπιστές αποδίδουν τη νέα πρόκληση σε προεκλογικό σόου του Ερντογάν για να στηρίξει τον εκλεκτό του στις εκλογές της Κυριακής. Σαφώς είναι και αυτό. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Μόνο αφελείς θα κλείσουν τα μάτια ξανά στην ωμή πραγματικότητα. Είναι και κρυστάλλινο μήνυμα προς όλους, ΕΕ, Ηνωμένα Έθνη, Ελλάδα και Κύπρο, πως ό,τι θέλει κάνει. Είναι και ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν θα πάμε σε συνομιλίες, αυτές θα διεξαχθούν κάτω από τους δικούς του όρους. Είναι και πεντακάθαρο μήνυμα ότι ο εποικισμός της Αμμοχώστου δεν είναι μόνο λόγια αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει και έργα.

Το μήνυμα επαναλαμβανόμενο επί 46 έτη. Και ο πλέον αδύναμος μαθητής θα είχε μάθει το μάθημα με τόσες επαναλήψεις. Η πολιτική του κατευνασμού δεν είναι για τις ύαινες. Δεν είναι για την Άγκυρα. Απλώς, κάθε φορά την αποθρασύνει περισσότερο. Την περασμένη Κυριακή προειδοποιούσαμε για το κάζο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Μια τρύπα στο νερό είναι το αποτέλεσμα. Όσο και αν πασχίζετε να ωραιοποιήσετε το αποτέλεσμα. Πρώτον, η Τουρκία δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω. Συνεχίζει να βιάζει την κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό το γνώριζαν οι κουστουμαρισμένοι ξευτίλες των Βρυξελλών την ώρα που αποφάσιζαν τα χάδια τους. Δεύτερον, η εκτός ΕΕ Τουρκία απέδειξε ότι διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή εντός ΕΕ από τις εντός ΕΕ Ελλάδα και Κύπρο. Τρίτον, με τα χαδάκια που της κάνατε (τραγικό ότι έγινε και με δική μας υπογραφή) πλέον, γνωρίζει ότι μπορεί να συνεχίσει την τρίτη εισβολή, τον τρίτο βιασμό της Κύπρου ανεμπόδιστα. Τέταρτον, όταν μιλάτε για προοπτική διαλόγου στο Κυπριακό που έμεινε ανοικτή, δεν τολμάτε να πείτε στο λαό υπό ποίες συνθήκες. Με την Τουρκία ανέπαφη, να μην έχει ανάγκη να κάνει ούτε εκατοστό πίσω από τις αδιάλλακτες θέσεις της. Αντιθέτως, πλέον, θα είναι ακόμη πιο επιθετική, ακόμη πιο αδιάλλακτη, ακόμη πιο αισχρή στις διεκδικήσεις της. Τότε, Πρόεδρε, θα ξαναβρεθείς με το πιστόλι στον κρόταφο…».

Τρέξτε να προλάβετε, πριν αρχίσετε να τρέχετε για να σωθείτε από την καταστροφή που σιμώνει. Πηγαίνετε ξανά στην ΕΕ. Ουρλιάξτε ότι σας ξεγέλασε όλους ο σουλτάνος. Κινητοποιήστε τον Μανουέλ και όποιους άλλους μπορείτε (αν μπορείτε). Ετοιμάστε το βέτο από τώρα για τον Δεκέμβρη. Θα πέσουν τα θηρία να μας φάνε; Μα, έτσι κι αλλιώς, χαμένοι είμαστε. Έτσι κι αλλιώς, το παιγνίδι είναι στημένο. Έτσι κι αλλιώς, ο Ερντογάν θα συνεχίσει να βάζει χέρι στο φυσικό αέριο. Έτσι κι αλλιώς, σε ένα διάλογο υπό αυτές τις συνθήκες, με την πλάτη στον τοίχο και το πιστόλι στον κρόταφο θα είμαστε. Σε ένα διάλογο υπό αυτές τις συνθήκες, μόνο μια λύση που θα ντρέπεστε να εμφανίσετε μπροστά στο λαό μπορεί να προκύψει.

ΥΓ: Πριν αρχίσετε να σφάζεστε, βάλτε για μια φορά στη ζωή σας υπεράνω όλων την Κύπρο. Και ενώστε δυνάμεις!

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube