Weather Icon

Η Βρετανία παίρνει θέση στη διαμάχη Γαλλίας-Τουρκίας: Καλεί το ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου

Η Βρετανία παίρνει θέση στη διαμάχη Γαλλίας-Τουρκίας: Καλεί το ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Dominic Raab κάλεσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υπερασπιστούν τις αξίες της ανοχής και της ελευθερίας της έκφρασης, σε μια συγκεκαλυμμένη επίπληξη προς την Τουρκία για το μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan κάλεσε τους Τούρκους να σταματήσουν να αγοράζουν γαλλικά προϊόντα και κατηγόρησε τη Γαλλία πως προωθεί αντι-ισλαμιστική ατζέντα.

Είναι ένας από τους πολλούς ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου που εξαγριώθηκαν με την αντίδραση της Γαλλίας απέναντι στη δολοφονία του δασκάλου Samuel Paty, ο οποίος έδειχνε στους μαθητές σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

“Η Βρετανία δείχνει αλληλεγγύη στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό μετά τη φρικιαστική δολοφονία του Samuel Paty”, σημειώνει ο Raab στη δήλωσή του. “Η τρομοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να δικαιολογείται”.

Ο Paty, καθηγητής Ιστορίας σε σχολείο σε προάστιο του Παρισιού, δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν φανατικό ισλαμιστή τσετσενικής καταγωγής. Ο καθηγητής είχε δεχθεί επικρίσεις από ορισμένους πολίτες της τοπικής κοινότητας επειδή έδειξε σε μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ. Οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημία την απεικόνιση του Προφήτη.

Η γαλλική κυβέρνηση υποστηριζόμενη από μεγάλο αριθμό πολιτών εξέλαβε την δολοφονία του καθηγητή ως επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην δημοσιοποίηση σκίτσων.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube