REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Τουρκία 6 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία ετοιμάζεται για δοκιμαστικές βολές με τους S-400 αγνοώντας πλήρως το μήνυμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ

Η Τουρκία ετοιμάζεται για δοκιμαστικές βολές με τους S-400 αγνοώντας πλήρως το μήνυμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε κυκλοφοριακή  ρύθμιση στους δρόμους της Σαμψούντας με σκοπό να περάσουν τα συστήματα αεράμυνας S-400, οδεύοντας προς το πεδίο βολής της Σινώπης. 

Η τοποθεσία της Σινώπης δεν είναι τυχαία καθώς φαίνεται πως εφόσον χρησιμοποιηθεί το σωστό Ρωσικό ραντάρ, η πυροβολαρχία θα είναι ικανή να χτυπήσει ακόμα και το Ρωσικό λιμάνι της Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα, αλλά και τους Ρωσικούς αγωγούς. Το συγκεκριμένο συμβάν εκπέμπει διττό μήνυμα και δένει πλήρως με την στάση της Ουάσινγκτον έναντι του Ουκρανικού εμφυλίου. 

Μέσω της διένεξης στο Αρτσάχ, αλλά και μέσω της συγκεκριμένης τοποθεσίας δοκιμών του συστήματος, η Τουρκία δείχνει στις ΗΠΑ πως είναι ικανή να ματώσει για τα δυτικά συμφέροντα έναντι της Ρωσίας και να απλωθεί σε ολόκληρο τον Τουρκογενή διάδρομο της Κεντρικής Ασίας, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές επενδύσεις (δεδομένης δημιουργίας εμπορικών δρόμων) αποκόπτοντας των Κινεζικό BRI στην Κεντρική Ασία.

Στην προ ημερών συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκκαι του Μελβούτ Τσαβούσογλου, μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέφερε την ανάγκη αποχώρησης των Ρωσικών συστημάτων S-400 από το Τουρκικό έδαφος. 

«Ανησυχούμε για τις συνέπειες της απόκτησης του συστήματος S-400 από την Τουρκία» σημείωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το σύστημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα συμμαχικά αεροσκάφη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμερικανικές κυρώσεις» διευκρίνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ, ενώ πρόσθεσε πως οι S-400 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στα πρότυπα της αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

«Προτρέπω την Τουρκία να συνεργαστεί με άλλους συμμάχους για να βρει εναλλακτικές λύσεις. Το συζητήσαμε αυτό στη σημερινή μας συνάντηση» συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube