REAL TIME |

Weather Icon

Η Τουρκία ετοίμαζε την αποστολή Σύρων τζιχαντιστών προς το Αρτσάχ από τις αρχές Ιουλίου

Η Τουρκία ετοίμαζε την αποστολή Σύρων τζιχαντιστών προς το Αρτσάχ από τις αρχές Ιουλίου

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο πόλεμος μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας για τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μαίνεται παρά τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που θεσπίστηκαν στις αρχές και τα μέσα Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον τέσσερα βίντεο που είχαν προσαρτηθεί από δημοσιογράφους και ειδικούς στον γεωεντοπισμό πιστοποιούν την παρουσία Σύρων μαχητών που εστάλησαν στο μέτωπο στον θύλακα του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Θέλοντας να καταδείξει πως όλα αυτά είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τις 25 Σεπτεμβρίου από τα κανάλια Telegram δείχνει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους Σύρους μαχητές, οι οποίοι ετοιμάζονται να φύγουν για το Αζερμπαϊτζάν.

Νεαροί μισθοφόροι ακούγονται να συζητούν την εκστρατεία του Χαλεπίου ή της Ιντλίμπ στα αραβικά με βορειοδυτική συριακή προφορά, σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους.

Οι φατρίες που βρίσκονταν στη θέση τους στο Χαουάρ Κιλίς είχαν ήδη συμμετάσχει στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βορειοδυτική Συρία την άνοιξη του 2017 εναντίον τόσο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ όσο και του ISIS. Ως εκ τούτου, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας πολεμούσε τόσο κατά της Τουρκίας όσο και κατά των τρομοκρατών.

https://twitter.com/NotWoofers/status/1310194607976787968

Ένα άλλο βίντεο, το οποίο ελήφθη στις 3 Οκτωβρίου από τοπικές σελίδες ειδήσεων στο Χαλέπι, γυρίστηκε από έναν Σύρο μισθοφόρο για τους συναδέλφους του στη Συρία.

Δημιουργήθηκε μια σύνδεση μεταξύ των μαχητών που υπάρχουν σε αυτό το απόσπασμα με τη διαίρεση του Σουλτάνου Μουράντ, μια διαίρεση του Συριακού Εθνικού Στρατού με τουρκική καταγωγή. Στο παρασκήνιο του βίντεο, μπορεί κανείς να ακούσει λαϊκή μουσική η οποία επαινεί την οργάνωση Σουλτάν Μουράτ.

Ο Σύρος προσκαλεί τους συντρόφους του να χορέψουν και να ποζάρουν για το βίντεο. Στη συνέχεια, ενθαρρύνουν τους υπόλοιπους μαχητές που παρέμειναν στη Συρία να προσφέρουν εθελοντικά:

“Είστε ευπρόσδεκτοι, ελάτε μαζί μας για διασκέδασή στον αγώνα ενάντια στην Αρμενία!”

https://www.facebook.com/watch/?v=359061328788091

Η Fanny Alarcon είναι ειδικός σε ομάδες παράτυπων σύρων και δημοσιογράφος του περιοδικού Intelligence Online. Εξηγεί:

“Γίνεται σχεδόν φυσικό για την Τουρκία να επανεκπαιδεύει τους μαχητές της σε ένοπλες συγκρούσεις. Δεν είναι ακριβή εργασία η εκπαίδευση: είναι εύκολη εργασία.

Αυτοί οι μαχητές χρειάζονται μισθό και ξέρουν να πολεμούν. Η Τουρκία παρενέβη επίσημα το 2017, το 2018 και το 2019 στη βορειοανατολική Συρία. Κατά τη διάρκεια κάθε μιας από αυτές τις επιχειρήσεις, δεν ήθελε να εμπλέξει άμεσα τον στρατό της και κατέφυγε σε αυτούς τους Σύρους μαχητές, οι οποίοι με τη σειρά τους ανακυκλώθηκαν σε θύλακες εναντίον της κουρδικής αυτόνομης διοίκησης.

Στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεν είναι τόσο ”υποτιθέμενη” η υποστήριξη όσο ήταν στη Λιβύη ή τη βόρεια Συρία. Είναι μια προοδευτική υποστήριξη και εκ πρώτης όψεως, οι αζερικές και οι τουρκικές αρχές δεν ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τους Σύριους μισθοφόρους”.

Οι Σεΐχηδες και οι ηγέτες των φατριών στρατολογούν μαχητές.

Η ομιλία έλαβε χώρα σε μια σκηνή που είχε στηθεί κοντά στην πόλη Jindires για την κηδεία ενός μισθοφόρου που πέθανε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Η umma είναι σε κίνδυνο σήμερα, ο αγώνας μας στο Αζερμπαϊτζάν είναι το ίδιο όπως στην Λιβύη. Είναι [θρησκευτικό] καθήκον σας να πάτε σε μάχη στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν”, ανέφερε ο Σεΐχης στην ομιλία του.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: southfront

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube