Weather Icon

Η “σανίδα σωτηρίας” για τον Ερντογάν – Αρπάχτηκε από το Ισλάμ για να σωθεί

Η “σανίδα σωτηρίας” για τον Ερντογάν – Αρπάχτηκε από το Ισλάμ για να σωθεί

Τ. Ερντογάν: Ευρωπαϊκό μίσος για το Ισλάμ, ο Μακρόν θέλει να βλάψει τις αξίες μας

Νέες βολές κατά της Γαλλίας και του προέδρου της Εμάνουελ Μακρόν, με τον οποίο έχει «ανοικτό μέτωπο» τις τελευταίες ημέρες, εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κομματική ομιλία του, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Ρωσία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) στην Άγκυρα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι “δεν χρειάζεται καν να πω τίποτα για αυτούς τους ανέντιμους ανθρώπους που τολμούν να κοροϊδέψουν τον προφήτη μας μέσω των λεγόμενων σκίτσων”.

“Είμαστε ένα έθνος που σέβεται όχι μόνο τη δική μας θρησκεία, αλλά και τις αξίες άλλων θρησκειών επίσης. Είναι οι αξίες μας που στοχεύονται”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι “τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν ότι οι λεγόμενες ευρωπαϊκές αξίες παραβλέπονται από τους ίδιους τους Ευρωπαίους”.

“Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να καλύψουν το μίσος τους απέναντι στο Ισλάμ. Η Γαλλία και η Ευρώπη όμως δεν αξίζουν τον Μακρόν και εκείνους που έχουν την ίδια νοοτροπία” συνέχισε.

Η εισαγγελία της Άγκυρας μηνύει το Charlie Hebdo για προσβολή του Ερντογάν

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η τουρκική εισαγγελία παρενέβη για το σατιρικό σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας άσκησε δίωξη κατά του περιοδικού για προσβολή του Τούρκου Προέδρου. 

“Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου”, είχε δηλώσει προηγουμένως η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι. “Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η οργή της τουρκικής κυβέρνησης για το σκίτσο ρίχνει λάδι στη φωτιά που έβαλε στις διπλωματικές σχέσεις της Άγκυρας και του Παρισιού η εκτενής προβολή σκίτσων του Μωάμεθ στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί επειδή έδειξε τέτοια σκίτσα σε μαθητές αυτόν τον μήνα.

Το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν επέκρινε με σφοδρότητα τον Μακρόν, φθάνοντας στο σημείο να πει πως ο γάλλος πρόεδρος χρειάζεται να υποβληθεί σε εξέταση από ψυχίατρο. Το Ελιζέ ανακάλεσε τον γάλλο πρεσβευτή στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις. Προχθές Δευτέρα, ο Ερντογάν κλιμάκωσε περαιτέρω τη ρητορική του, καλώντας σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Έχουμε δικαίωμα να αναλάβουμε δράση στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμα πως η Άγκυρα έχει νόμιμο δικαίωμα να δράσει εναντίον μαχητών στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε πως η Άγκυρα μπορεί να δράσει εάν δεν απομακρυνθούν οι στρατιώτες από τα σύνορα, ενώ για τη Ρωσία ανέφερε ότι η πρόσφατη επίθεση στρατιωτών της κατά Σύριων ανταρτών στο Ιντλίμπ της Συρίας έδειξε ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει διαρκή ειρήνη στη Συρία.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube