REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ευρωπαϊκή Ένωση 27 Οκτωβρίου 2020

Η Γαλλία καλεί την Ε.Ε. να εγκρίνει μέτρα κατά της Τουρκίας

Η Γαλλία καλεί την Ε.Ε. να εγκρίνει μέτρα κατά της Τουρκίας

Η Γαλλία κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε σε βουλευτές ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μην αγοράσουν ξανά γαλλικά αγαθά, καθώς συνέχισε να εγκαλεί τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το Σάββατο ο Μακρόν είχε πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους και πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία». Οι δηλώσεις αυτές έκαναν τη Γαλλία να ανακαλέσει τον πρέσβη της από την Άγκυρα. Έκανε παρόμοια σχόλια την επόμενη μέρα και ξανά τη Δευτέρα σε ομιλία στην Άγκυρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube