Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 9 Οκτωβρίου 2020

Η Δύση μέσω Τουρκίας συνεχίζει να στενεύει τον κλοιό πέριξ της Μόσχας-H Ουκρανία ενδιαφέρεται για αγορά επιπλέον 48 Τουρκικών UCAV Bayraktar ΤΒ2

Η Δύση μέσω Τουρκίας συνεχίζει να στενεύει τον κλοιό πέριξ της Μόσχας-H Ουκρανία ενδιαφέρεται για αγορά επιπλέον 48 Τουρκικών UCAV Bayraktar ΤΒ2

Χωριανόπουλος Άγγελος

Όπως έχουμε ξανααναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση του infognomonpolitics η Τουρκία όπως φαίνεται για λογαριασμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ συνεχίζει να στενεύει τον κλοιό πέριξ της Ρωσίας τόσο στον Καύκασο όσο και στα Δυτικά σύνορα με την Ουκρανία. Μέσω της υποστήριξης των Τατάρων αλλά και μέσω των αμυντικών σχέσεων με την Ουκρανία σε επίπεδο αισθητήρων, C4ISR και πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας φαίνεται να ενισχύει συνεχώς τα αντίπαλα στην Ρωσία κράτη. Η δοκιμή S-400 σε λιμάνι στην Μαύρη Θάλασσα δείχνει πλήρως την κατεύθυνση υπό την οποία θα στραφούν τα αντιβαλλιστικά συστήματα στο μέλλον για λογαριασμό της Δύσης (λιμάνι Κριμαίας και ενεργειακοί αγωγοί Ουκρανίας. 

Στόχος της Δύσης είναι μέσω του Σουνιτικού Ισλαμικού επεκτατισμού στην Αφρική, στην Κεντρική Ασία (Καύκασος, Κιργιστάν, Τουρκμενιστάν) και στην Μέση Ανατολή, να σπάσουν το εν διαμορφώσει Πανευρασιατικό Μπλοκ Ιράν-Κίνας-Ρωσίας και να καταστρέψουν τα κινεζικά εμπορικά δίκτυα του ΒRI

Το Κίεβο σχεδιάζει να αγοράσει έως και 48 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) του Bayraktar Tactical Block 2 (TB2), τα εγχώρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης της Τουρκίας, ανέφερε ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, επικαλούμενη τον οργανισμό εξαγωγών και εισαγωγών που λειτουργεί στο πλαίσιο του ιδρύματος ομπρέλας αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας. Η αγορά τόσο μεγάλου αριθμού UAV εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον τα οχήματα θα παράγονταν από κοινού ή θα παράγονταν τοπικά εντός της Ουκρανίας.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αγοράσει έξι έως 12 συγκροτήματα Bayraktar TB2, το καθένα με 6 έως 12 σταθμούς ελέγχου, και τρία έως τέσσερα UAV, ανέφερε η Defense Express είπε σε μια έκθεση αργά τη Δευτέρα.

Ο Vadym Nozdri, διευθύνων σύμβουλος της Ukrspetsexport, η οποία είναι υπεύθυνη για την εξαγωγή και την εισαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς λειτουργεί στο πλαίσιο της Ukroboronprom, αναφέρθηκε από την έκθεση, όπως λέει, ” Η Ουκρανία σχεδιάζει να πάρει 48 drones, τα οποία το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία στις Ένοπλες Δυνάμεις.”

Η έκθεση επεσήμανε ότι, δεδομένου ότι πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη αγορά, ενδέχεται να υπάρχουν δυνατότητες για τον εντοπισμό της παραγωγής στην Ουκρανία.

Αυτή είναι μια λογική πιθανότητα λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό αριθμό των UAV. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) έχουν σήμερα 107 τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο οπλοστάσιό τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την επιτάχυνση της συνεργασίας μεταξύ Κιέβου και Άγκυρας, αλλά και στο πλαίσιο των αμοιβαίων επισκέψεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων και από τις δύο χώρες, η αμυντική βιομηχανία ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας. Ο Τούρκος μεγιστάνας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar Makina, ιδιοκτήτης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 που έχουν ονομαστεί game-changers από την πρώτη χρήση τους στο πεδίο από την TSK, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση σε μια τέτοια συνεργασία.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube