Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ 20 Οκτωβρίου 2020

Η CCIF ( Eνωση κατά της ισλαμοφοβίας στην Γαλλία ) δεν δημοσιεύει οικονομικά στοιχεία και δεν γνωρίζουμε ποιος την χρηματοδοτεί.

Η CCIF ( Eνωση κατά της ισλαμοφοβίας στην Γαλλία ) δεν δημοσιεύει οικονομικά στοιχεία και δεν γνωρίζουμε ποιος την χρηματοδοτεί.

 

 Ενδεχόμενα είναι το Κατάρ που βάζει το χέρι στην τσέπη ή έχει πάρει τον έλεγχο η Τουρκία. Στους γαλλικούς διπλωματικούς κύκλους υποπτεύονται ότι χρηματοδοτείται από την Άγκυρα για να προκαλέσει συγκρούσεις και να στρέψει τους μουσουλμάνους ενάντια στο κοσμικό κράτος (laïcité) θεωρούμενου ως εμπόδιο στην έκφραση της πίστης των γάλλων μουσουλμάνων.
Le Point
Η CCIF είναι μία ένωση ( association ) που από τότε που ιδρύθηκε το 2003 από τον Samy Debah “δικαιολογεί την ύπαρξή της αναθέτωντας δικαστικές διώξεις σε νέους κακοπληρωμένους δικηγόρους”, εξηγεί ο Pierre-François Mansour, ερευνητής που ειδικεύεται στα αντιαποικιοκρατικά κινήματα και τους νέους τρόπους ακτιβισμού ενώ είναι και ο ένας εκ των συγγραφέων του “ Οι κατακτημένες επικράτειες του Ισλαμισμού” ( Les Territoires conquis de l’islamisme ). “Μόνο που πρόσφατα η CCIF έχει αλλάξει μεθόδους και περιεχόμενο. Εχει αρχίσει να προβάλλει εκπροσώπους ενός πολύ αυστηρού Ισλάμ, όπως τον Aissam Aït-Yahya, θεωρητικό με πολύ οριακές απόψεις. Κάποιοι θεωρούν ότι κρύβεται με ψευδώνυμο πίσω από κείμενα που επισύρουν ποινικές διώξεις.” μας εξηγεί.
Community Organising
Σύμφωνα με τον ερευνητή το dna της CCIF είναι ένα κράμα ισλαμισμού και community organising (πολιτικός ακτιβισμός που ευδοκιμεί στις ΗΠΑ για τη χειραφέτηση των λαικών τάξεων). Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησης αυτής της οργάνωσης που ονειρεύεται να γίνει το Crif ( εκπροσωπεί τις εβραικές κοινότητες της Γαλλίας ) των μουσουλμάνων . Η CCIF δεν δημοσιεύει οικονομικά στοιχεία και δεν γνωρίζουμε ποιος την χρηματοδοτεί. Ενδεχόμενα είναι το Κατάρ που βάζει το χέρι στην τσέπη ή έχει πάρει τον έλεγχο η Τουρκία.
Στους γαλλικούς διπλωματικούς κύκλους υποπτεύονται ότι χρηματοδοτείται από την Άγκυρα για να προκαλέσει συγκρούσεις και να στρέψει τους μουσουλμάνους ενάντια στο κοσμικό κράτος (laïcité) θεωρούμενου ως εμπόδιο στην έκφραση της πίστης των γάλλων μουσουλμάνων. Η CCIF εμφανίζεται συχνά στην ειδησεογραφία και τελευταία είναι η ίδια είδηση. Σε ένα κείμενο με τίτλο “Νέος οδηγός για την κοσμικότητα, τι σκέφτεται η CCIF ; ” οι εκπρόσωποι της επισημαίνουν τον προσβλητικό τόνο που χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Macron για το Ισλάμ.
Οι πολίτες που κάνουν ακτιβισμό γύρω από τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους (laïcité) γνωρίζουν καλά αυτήν την οργάνωση. Για τον Amine El Khatmi, πρόεδρο της Δημοκρατικής Άνοιξης – ένα πολιτικό κίνημα αφοσιωμένο στην υπόθεση της θρησκευτικής ουδετερότητας – οι εκπρόσωποι της CCIF τρέχουν πίσω από οποιοδήποτε σχόλιο θα μπορούσε να δώσει αφορμή για δικαστικές διώξεις όσο άσχετο και να είναι με το πεδίο εφαρμογής του νόμου. “Για μένα, είναι προφανώς ισλαμιστική οργάνωση. Και μόνο για αυτό που λέω με απειλούν με καταγγελίες” μας εξηγεί.
H CCIF δημοσιεύει τακτικά “στατιστικά στοιχεία” για “ισλαμοφοβικές” πράξεις αλλά περιλαμβάνει σε αυτές εκδηλώσεις των οποίων ο αντιισλαμικός χαρακτήρας είναι πολύ συζητήσιμος. Ετσι, το κλείσιμο τζαμιών ή η απέλαση ιμάμηδων που κηρύττουν μίσος ή συλλήψεις ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατία είναι για την CCIF “ισλαμοφοβικές” πράξεις. “Ότι μια οργάνωση υπερασπίζεται τους Μουσουλμάνους, αυτό είναι κατανοητό, αλλά ότι υπερασπίζεται ένα πολιτικό Ισλάμ που θέλει να επιβάλει τις απόψεις του στη Δημοκρατία, δεν είναι” μας λέει o Amine El Khatmi.
Προς διάλυση;
Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι θα προτείνει την διάλυση της CCIF. Ωστόσο σύμφωνα με νομικούς αυτό είναι περίπλοκο διότι από το υπάρχουν νομικό πλαίσιο δεν προκύπτουν στοιχειοθετημένα αδικήματα.

Le Point 19/10/20   Μετάφραση : Babis Petrakis

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube