Weather Icon
Καύκασος , Τουρκία 12 Οκτωβρίου 2020

H Toυρκια μεταφέρει 400 επιπλέον Σύρους μαχητές στα σύνορα με το Αρτσάχ

H Toυρκια μεταφέρει 400 επιπλέον Σύρους μαχητές στα σύνορα με το Αρτσάχ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Συνεχίζετε η παρακολούθηση της κατάστασης και των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο χωρών. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com, η κατάπαυση του πυρός το Σάββατο μεταξύ των δύο χωρών, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ διήρκεσε μόνο λίγες ώρες, μετά τις οποίες οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μας έχουν έρθει αφορούν τη χρήση φιλοτουρκικών Σύρων μισθοφόρων, οι οποίοι εξακολουθούν να αποστέλλονται στο Αζερμπαϊτζάν από την Τουρκία και τον Ερντογάν. Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Masdar News, το οποίο χρησιμοποιεί ερευνητικά δεδομένα από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας (SOHR), σχεδόν περισσότεροι από 400 Σύροι μισθοφόροι έχουν στρατολογηθεί τις τελευταίες 48 ώρες και έχουν σταλεί στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και μια πηγή στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Novaya Gazeta, αποκάλυψαν ένα σχέδιο αποστολής μισθοφόρων υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι θα πληρώνονται από την Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές, ο Σαΐφ Αμπού Μπακρ, ο οποίος αποδείχθηκε Σύριος τουρκικής καταγωγής, κατέγραψε τους μαχητές που επρόκειτο να αναχωρήσουν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτός ο άνθρωπος είναι γνωστό ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην οργάνωση της στρατιωτικής ταξιαρχίας Hamza και παίζει το ρόλο του στρατολογητή της ομάδας. Η Χάμζα είναι μια στρατιωτική οργάνωση η οποία αγωνίζεται για τον Ελεύθερο Στρατό της Συρίας.

Η ομάδα είναι γνωστή για την υποστήριξή της προς την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει δηλώσει επίσημα ότι οι αντίπαλοί της περιλαμβάνουν την Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι ξένες στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή μελών του Χάμζα στη Λιβύη, αφού διαπίστωσαν το θάνατο αρκετών μελών της στην περιοχή.

Με πληροφορίες από: bulgarianmilitary, SOHR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube