Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 14 Οκτωβρίου 2020

Γιατί η γερμανική Bosch δεν έφτιαξε στη Μαγούλα το καινούργιο εργοστάσιο – άρθρο της 30/11/2017

Γιατί η γερμανική Bosch δεν έφτιαξε στη Μαγούλα το καινούργιο εργοστάσιο – άρθρο της  30/11/2017

«Πρέπει να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν με τη διαδικασία fast track. Με συντονισμένες ενέργειες του λαού της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε τη ματαίωσή του».

Αυτό ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στις 26 Οκτωβρίου 2011, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κόσμος της Ελευσίνας μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, με 23 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας έκανε δεκτή την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μαγούλας.

Η τροποποίηση αυτή ματαίωνε την ανέγερση εργοστασίου της Bosch Siemens Hausgerate (BSH) σε έκταση 150 στρεμμάτων, πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2011 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία της διοίκησης της BSH, η οποία επιμένει στην επένδυση μέσω εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης υποδομής στον Πειραιά. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ και τον περασμένο Σεπτέμβριο γνωστοποίησε την πρόθεσή της να βάλει λουκέτο στην παραγωγική της μονάδα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube