REAL TIME |

Weather Icon

Γαλλία: Τουρκία και Πακιστάν να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις

Γαλλία: Τουρκία και Πακιστάν να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις

Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, στον απόηχο της χθεσινής κίνησης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να κάλεσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων ως απάντηση σ’ αυτό που αποκαλεί «αντιισλαμική» ατζέντα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τα χθεσινά σχόλια του Ερντογάν αφορούσαν εικόνες του προφήτη Μωάμεθ που προβάλλονται στη Γαλλία και τις οποίες μερικοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημες. Ο Ερντογάν αμφισβήτησε επίσης την ψυχική υγεία του Μακρόν, με αποτέλεσμα το Παρίσι να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του στην Άγκυρα.

«Θα πρέπει να σοκάρει τον καθέναν από εμάς το γεγονός ότι ξένες δυνάμεις αναμιγνύνονται σε αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία», δήλωσε ο Νταρμανέν μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter και προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην Τουρκία και το Πακιστάν. Το πακιστανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε απόφαση που καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πακιστανό πρεσβευτή από το Παρίσι.

«Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας», πρόσθεσε ο Νταρμανέν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube