REAL TIME |

Weather Icon

Ευρωβουλή: Από δύο μεριές «τα παίρνουν» οι ΜΚΟ από την Κομισιόν!

Ευρωβουλή: Από δύο μεριές «τα παίρνουν» οι ΜΚΟ από την Κομισιόν!
Γραπτή ερώτηση-καταγγελία προς την Κομισιόν, υπέβαλε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής της Ομάδας Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Robert Roos, αποκαλύπτοντας ότι, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα, αμείβονται ταυτόχρονα και για την συμμετοχή τους, σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει «πληροφοριακά» ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, «η Κομισιόν χρηματοδοτεί μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) μέσω προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», ECHO, ΕΚΤ και άλλα» .

Ταυτόχρονα όμως, όπως υπογραμμίζει, πολλές από τις ΜΚΟ που επωφελούνται από αυτά τα ταμεία συμμετέχουν επίσης σε ομάδες εμπειρογνωμόνων που παρέχουν στην Επιτροπή εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με την πολιτική της ΕΕ (για παράδειγμα, η Sarah Chander της ENAR και η Katrin Hugendbel της ILGA είναι μέλη της ομάδας υψηλού επιπέδου της ΕΕ για καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών διακρίσεων).

Πέραν τούτου, ο ευρωβουλευτής, αναφέρεται και στο «αξιοπερίεργο» γεγονός, η Κομισιόν να γνωρίζει τα ονόματα των εκπροσώπων που συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες εμπειρογνωμόνων, αλλά να μην γνωρίζει τα ονόματα των μεμονωμένων αντιπροσώπων, που δεν αναφέρονται πάντα δημόσια στο μητρώο ομάδων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα άτομα που εκπροσωπούν ΜΚΟ στην ομάδα εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής για την πολιτική για την αλλαγή του κλίματος.

Τα ερωτήματα του συγκεκριμένα και χρήζουν άμεσης απάντησης από την Κομισιόν…

  1. Ποιες ΜΚΟ έλαβαν χρηματοδότηση από την Κομισιόν, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχαν στις ομάδες εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής κατά την περίοδο 2018 έως 2019;
  2. Ποια είναι τα ονόματα και οι σχέσεις των εκπροσώπων των ΜΚΟ και άλλων συμμετεχόντων που συμμετείχαν σε συναντήσεις ομάδων εμπειρογνωμόνων με τις ΜΚΟ που αναφέρονται στην πρώτη ερώτηση κατά την περίοδο 2018 έως 2019;

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Πηγή: Reporter.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube