Weather Icon

Έρευνα της Metron Analysis για το Newpost: Τι φταίει για την έκρηξη του μεταναστευτικού – Ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπρησμό της Μόριας – Η αξιολόγηση των υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής

Έρευνα της Metron Analysis για το Newpost: Τι φταίει για την έκρηξη του μεταναστευτικού – Ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπρησμό της Μόριας – Η αξιολόγηση των υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής

Θέμα της Ευρώπης είναι κατά βάση το μεταναστευτικό, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών για τη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newpost, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν στη εκδήλωση του «Εκ των έσω», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία αξιολογούν αρνητικά την πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό, ενώ ως λύση προκρίνουν τη στενότερη συνεργασία των χωρών – μελών της ΕΕ, την αλληλεγγύη δηλαδή.

Ακόμη ένα εξόχως ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι προκάτοχοι του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη, αξιολογούνται χειρότερα από τον ίδιο από τους πολίτες.

Στα αξιοσημείωτα μπορεί να καταγραφεί και η απάντηση των ερωτηθέντων σε μεγάλο ποσοστό και συγκεκριμένα το 29% αποδίδει ευθύνες και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπρησμό της Μόριας, ενώ ακόμη ένα μεγάλο ποσοστό κάνει λόγο για ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η έρευνα δείχνει μια ιδεολογική πόλωση: Οι ψηφοφόροι της ΝΔ (53%) και του ΚΙΝΑΛ (51%) αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση, ενώ αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ (81%) και του ΚΚΕ (81%) βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

Τι φταίει για την έκρηξη του μεταναστευτικού
Από την επεξεργασία των στοιχείων της έρευνας προκύπτει ότι το 52% των ερωτηθέντων αποδίδει την έξαρση του μεταναστευτικού σε εξωγενείς παράγοντες -όπως λόγου χάρη η εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία με την πρόσφατη κρίση στα σύνορα, στον Έβρο. Το 44% από την άλλη εκτιμά πως το πρόβλημα οξύνθηκε λόγω διαχειριστικών λαθών της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube