REAL TIME |

Weather Icon

Επαφές Nίκου ∆ένδια στο Ερεβάν

Επαφές Nίκου ∆ένδια στο Ερεβάν

Βασίλης Νέδος

Με το σύνολο της αρµενικής ηγεσίας συναντήθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος ∆ένδιας, ο οποίος πραγµατοποίησε επίσκεψη στο Ερεβάν.

Ο κ. ∆ένδιας συναντήθηκε µε τον πρόεδρο της Αρµενίας Αρµέν Σαρκισιάν, τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν και τον υπουργό Εξωτερικών Ζοράµπ Μνατσακανιάν, ενώ επισκέφθηκε το Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρµενίων και το µνηµείο για το ιστορικό αυτό γεγονός των αρχών του 20ού αιώνα. Στις συνοµιλίες που είχε ο κ. ∆ένδιας, στο επίκεντρο βρέθηκε η πολεµική κρίση στο Ναγκόρνο-Καραµπάχ, αλλά και οι διµερείς σχέσεις Αρµενίας – Ελλάδας. Υπενθυµίζεται ότι Ελλάδα, Κυπριακή ∆ηµοκρατία και Αρµενία συνεργάζονται ήδη σε ένα τριµερές σχήµα, ανάλογο µε αυτά που Αθήνα και Λευκωσία έχουν οικοδοµήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. ∆ένδιας δήλωσε από το Ερεβάν, µεταξύ άλλων, ότι η Αθήνα ανησυχεί από την παρέµβαση της Αγκυρας στο Ναγκόρνο-Καραµπάχ, επισηµαίνοντας πως η Ελλάδα έθεσε το ζήτηµα από την αρχή. Επισήµανε συγκεκριµένα ότι «όλες οι εντάσεις και παράνοµες πράξεις, στη Συρία, στο Ιράκ, στην Κύπρο, στη Λιβύη, στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν έναν κοινό παρονοµαστή. Ο κοινός παρονοµαστής είναι η Τουρκία. Και αυτό συµβαίνει σε πλήρη περιφρόνηση των εκκλήσεων της Ε.Ε. για σεβασµό της διε-θνούς νοµιµότητας».

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube