Weather Icon
Γαλλία , Ελλάδα , Τουρκία 16 Οκτωβρίου 2020

Εμ. Μακρόν: Δεν θα υποχωρήσουμε στο ελάχιστο μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις

Εμ. Μακρόν: Δεν θα υποχωρήσουμε στο ελάχιστο μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις

Την υποστήριξη της ΕΕ προς την Κύπρο και την Ελλάδα επαναβεβαίωσε η Σύνοδος Κορυφής, αφού η Τουρκία αποφάσισε να συνεχίσει με τις ίδιες μεθόδους, δήλωσε ο Εμ. Μακρόν, τονίζοντας πως η ΕΕ δεν θα υποχωρήσει ούτε στο ελάχιστο ενώπιον των τουρκικών προκλήσεων ή σε μία επιδείνωση της κατάστασης.

«Επανήλθαμε στο θέμα της Τουρκίας μετά τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου και κυρίως στον απόηχο της επανέναρξης των μονομερών ενεργειών και των προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, ώστε να επαναβεβαιώσουμε πολύ ξεκάθαρα την πρόθεσή μας για διάλογο«, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη Σύνοδο Κορυφής..

«Συμπέρασμά μας είναι», τόνισε ο Εμ. Μακρόν, «ότι μετά τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου, η Τουρκία αποφάσισε να συνεχίσει με τις ίδιες μεθόδους και συνεπώς εκφράσαμε ξανά την στήριξή μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και τη βούλησή μας να μην υποχωρήσουμε ούτε στο ελάχιστο ενώπιον αυτών των προκλήσεων ή σε μία επιδείνωση της κατάστασης».

Όπως είπε ο κ. Μακρόν, η ΕΕ θα επανέλθει στο θέμα με αποφάσεις τους προσεχείς μήνες, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας. 

Ο κ. Μακρόν πρόσθεσε ακόμη πως η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει μια κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν στις συγκρούσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώνεται πως οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό πλοίο σε διαφιλονικούμενα ύδατα στη Μεσόγειο, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ θα εξετάσει τις επιλογές της τον Δεκέμβριο.

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube