REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 16 Οκτωβρίου 2020

Εκτόξευση πυραύλου από την Τουρκία στο πεδίο δοκιμών των S-400

Εκτόξευση πυραύλου από την Τουρκία στο πεδίο δοκιμών των S-400

Η Τουρκία εκτόξευσε πύραυλο σε περιοχή στην Μαύρη Θάλασσα όπου επρόκειτο να προχωρήσει σε δοκιμές των ρωσικών S-400, μετέδωσε το Reuters, σημειώνοντας ότι διαθέτει και βίντεο. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπήρξαν βίντεο από την περιοχή στα οποία απεικονίζεται ο καπνός από τον πύραυλο.

Το βίντεο που διαθέτει το Reuters, και έχει ληφθεί από την παραθαλάσσια πόλη της Σινώπης, δείχνει μια λεπτή στήλη καπνού να ανέρχεται ψηλά προς τον ουρανό.

Ανακοινώσεις σχετικά με τον περιορισμό της εναέριας και της θαλάσσιας δραστηριότητας στα ανοικτά των ακτών της Μαύρης Θάλασσας εξέδωσε νωρίτερα η Τουρκία, προκειμένου σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να κάνει δοκιμαστικές βολές των S-400, του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας.

Ειδικότερα, η τουρκική NOTAM δεσμεύει μια περιοχή κοντά στην πόλη Σινώπη, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, για μια δοκιμή ραντάρ και ίσως δοκιμαστικές βολές που θα διαρκέσουν 6 ώρες την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Η NOTAM συστήνει σε αεροσκάφη να αποφύγουν τις πτήσεις στη δεσμευμένη περιοχή, σε υψόμετρο έως 200 χιλιάδες πόδια. Σύμφωνα με NAVTEX η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου S-400 μονάδες μεταφέρθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στη Σινώπη.

Όπως αναφέρει το «Reuters», οι δοκιμαστικές βολές των S-400 θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αντιταχθεί έντονα στην προμήθεια του ρωσικού συστήματος από την τουρκική κυβέρνηση και την ενεργοποίησή του, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι συμβατό με τα νατοϊκά πρότυπα.

Οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει από πέρυσι τις παραδόσεις μαχητικών F-35 στην Τουρκία και απομακρύνουν σταδιακά την τουρκική πολεμική βιομηχανία από το πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους, αντιδρώντας στην παραλαβή του S-400.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, χαρακτήρισε ως ατυχή την επιλογή της Τουρκίας να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό ρωσικό σύστημα των S-400. «Είναι κρίμα που επέλεξαν να κάνουν αυτό, αγοράζοντας το οπλικό σύστημα των S-400. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν και να υπαναχωρήσουν» είχε πει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube