REAL TIME |

Weather Icon
Ρουμανία 13 Οκτωβρίου 2020

Εδώ Βουκουρέστι: Το επιχειρείν στο εξωτερικό, η Ρουμανία, οι αγωνιστές και «τα καημένα τα παιδιά»…

Εδώ Βουκουρέστι: Το επιχειρείν στο εξωτερικό, η Ρουμανία, οι αγωνιστές και «τα καημένα τα παιδιά»…

Την ώρα που στη χώρα μας η επιχειρηματικότητα είναι παρεξηγημένη, θεωρούμενη σχεδόν ανάθεμα, η ικανότητα ενός Έλληνα να επιβιώσει στην Ελλάδα του δίνει μία μεγάλη προστιθέμενη αξία όταν κινείται εκτός αυτής, ιδιαίτερα σε χώρες ανοικτές στο επιχειρείν.

Με αφετηρία τη Ρουμανία, ιδού κάποια πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά ακόμη και σήμερα είναι ζητούμενα. Κάποιες από τις προκαταλήψεις που ακόμη και σήμερα κυριαρχούν σε μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς και οι ορθολογικές απαντήσεις σε αυτές, στο κείμενο που ακολουθεί…

– «Κανείς δεν σου είπε να το κάνεις με το ζόρι…»

– «Εγώ θα μείνω εδώ και θα αγωνιστώ…»

– «Ελπίζω να μην είσαι σαν κάποιους «αγωνιστές» που ήταν αφισοκολλητές των κομμάτων και διορίζονταν ως «αγωνιστές της παράταξης και της δημοκρατίας…»

– «Κάνεις πλάκα, αλλά δεν ξέρεις πόσο δύσκολες στιγμές περνάω…»

– «Το ξέρω και σέβομαι την αγωνία σου. Το μέλλον μου σκέφτηκα και εγώ όταν επέλεξα να φύγω. Για αυτό σου πρότεινα να ανοίξεις τα φτερά σου προς τη Ρουμανία, έτσι ώστε να κτίσεις τζίρο και σε μία άλλη χώρα, που είναι σε ραγδαία άνοδο, έχει μεγαλύτερο ΑΕΠ από την Ελλάδα και πολύ μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα στις μεγάλες πόλεις, με υποπολλαπλάσιους φόρους από αυτούς που έχεις συνηθίσει να πληρώνεις, ενώ θα σε αντιμετωπίζουν με απείρως περισσότερο σεβασμό…»

– «Και να προδώσω τη χώρα μου ; Επειδή το έκανες εσύ…»

Προδότης; Οραματιστής; Ή απλά ρεαλιστής; 

– «Και οι δύο μοιραζόμαστε το πάθος για την Ιστορία…»

– «Σωστά…»

– «Πες μου, σε παρακαλώ, από το 3.000 π.Χ. ως και πριν 40 χρόνια, πότε μεγαλούργησαν οι Έλληνες; Όταν κλείνονταν στο κλουβί τους και έκλαιγαν τη μοίρα τους; Όταν τους υπερφορολογούσαν και ως αντίδραση προσπαθούσαν να μπουν στο δημόσιο και να βγουν με πρόωρη σύνταξη; Ή όταν εξήγαγαν σε κάθε σημείο του πολιτισμένου και μη αρχαίου κόσμου, όταν έκτιζαν αποικίες που στήριζαν τις μητροπόλεις, όταν απλώνονταν στα πέρατα της γης ή όταν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τα καράβια τους έκλειναν μυθικές συμφωνίες;»

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube