REAL TIME |

Weather Icon

Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για τα Βαρώσια (Βίντεο)

Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για τα Βαρώσια (Βίντεο)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε επέκταση χρήσης μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, πραγματοποίησαν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, Κύπριοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους φορώντας μαύρα μπλουζάκια με τον αριθμό 46 πάνω τους, όσα είναι δηλαδή τα χρόνια που έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην πόλη.

Στο κάλεσμά της η ΦΠΚ Πρωτοπορία ανέφερε ότι «46 χρόνια μετά η αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστου, η δικιά μας πόλη, βεβηλώνεται για ακόμα μια φορά άνανδρα από τον Αττίλα. Τότε με όπλα, σήμερα με μπουλντόζες επιχειρούν να βεβηλώσουν ετούτα τα ιστορικά χώματα και να αλλοιώσουν την ιστορία τους. Ξεχνούν όμως ότι αυτά τα χώματα είναι ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας και ότι “τούτη γη δεν τους θέλει, τούτη γη δεν τους ξέρει”. Χρέος μας λοιπόν να σταθούμε δίπλα στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ μας και να φωνάξουμε στην Τουρκία, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ άλλες εισβολές, ΟΧΙ άλλες γενοκτονίες, ΟΧΙ άλλη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Καταδικάζουμε κάθε μορφής εισβολή. Η νεολαία ποτέ δεν ξεχνά και δεν θα πάψει να ξεχνά» δήλωσε στο grtimes.gr μέλος της ΦΠΚ Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης.

Τραγουδώντας το γνωστό κομμάτι «Το χώμα που περπάτησα – Αμμόχωστος» και τον εθνικό ύμνο ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία.

Πηγή: grtimes.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube