Weather Icon
Ελλάδα , Κύπρος , Τουρκία 22 Οκτωβρίου 2020

Δεν αρκούν οι τριμερείς! Περιφερειακές ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, τώρα, κατά της Τουρκίας

Δεν αρκούν οι τριμερείς! Περιφερειακές ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, τώρα, κατά της Τουρκίας

Για να έχουν αποτέλεσμα οι τριμερείς συνεργασίες, με οποιοδήποτε σχήμα, θα πρέπει να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό της μετατροπής σε στρατηγικές συμμαχίες. Στη χθεσινή τριμερή συνάντηση κορυφής Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου, που φιλοξενήθηκε στη Λευκωσία, έγινε προφανώς το αυτονόητο. Καταδικάστηκε ως αναμενόταν η τουρκική επιθετική συμπεριφορά. Και οι τρεις αυτές χώρες, όπως κι άλλες της περιοχής, επηρεάζονται από την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας και αναζητούν τρόπους αντίδρασης.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Το ζήτημα της συλλογικής αντίδρασης προφανώς δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Οι διακηρυκτικού χαρακτήρα καταδίκες δεν λαμβάνονται ποσώς υπόψη από την κατοχική Τουρκία. Συνεπώς εκείνο, που χρειάζεται είναι να διαμορφωθεί ένας μηχανισμός αντίδρασης όλων των κρατών, τα οποία συμμετέχουν στα διάφορα σχήματα των τριμερών. Να μετατραπούν αυτές οι συνεργασίες σε συμμαχίες. Αυτό, όμως, πρέπει να γίνει τώρα, το έδαφος έχει προετοιμασθεί και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Αρκούντως, σημαντική και προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρείται η αναφορά στην κοινή διακήρυξη στο θέμα της συγκρότησης της Μόνιμης Γραμματείας, θέτοντας χρονοδιάγραμμα. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube