Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 20 Οκτωβρίου 2020

Case study: Πώς φεύγει ο τουρκικός στρατός με την ουρά στα σκέλια από Μορέκ προς Ιντλίμπ (βίντεο)

Case study: Πώς φεύγει ο τουρκικός στρατός με την ουρά στα σκέλια από Μορέκ προς Ιντλίμπ (βίντεο)

Ναι, θα μπορούσε να είναι μάθημα στις Σχολές Εθνικής Αμύνης ο τρόπος με τον οποίον ο τουρκικός στρατός, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του ιδίου του Ερντογάν, του Ακάρα και της στρατιωτικής ηγεσίας, από ένα “Παρατηρητήριο” που είχε στηθεί στην περιοχή Μορέκ της Συρίας, κατόπιν συμφωνίας με τη Ρωσία και το Ιράν, στην Αστανά, για τη δημιουργία της περίφημης Ζώνης Αποκλιμάκωσης περιμετρικά του Ιντλίμπ.

Η Τουρκία είχε καταστήσει το εν λόγω Παρατηρητήριο, όπως και τα λοιπά 11, σε κανονικό στρατόπεδο, με δύναμη πάνω από 300 ανδρών, άρματα, τεθωρακισμένα, όλμους, ακόμα και πυροβόλα.

Χθες και σήμερα το πρωί η Τουρκία, όπως φαίνεται στο βίντεο, αναγκάστηκε να εκκενώσει το παρατηρητήριο στο Μορέκ, ενώ αναμένεται η εκκένωση και άλλων οκτώ παρατηρητηρίων.

Το θέμα πραγματικά απαιτεί σύνταξη μελέτης, για τα στρατηγικά, επιτελικά και πολιτικά λάθη της Τουρκίας στο θέμα αυτό, για την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων.

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube