REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί 18 Οκτωβρίου 2020

Αναγκαία η ανάπτυξη παρόμοιων τεχνολογιών στην χώρα μας-Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης κάθε στρατιώτης αποτελεί έναν counter-drone παράγοντα εντός του πεδίου

Αναγκαία η ανάπτυξη παρόμοιων τεχνολογιών στην χώρα μας-Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης κάθε στρατιώτης αποτελεί έναν counter-drone παράγοντα εντός του πεδίου

Χωριανόπουλος Άγγελος

Με την προσθήκη της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, ο στόχος είναι να καταστεί κάθε στρατιώτης, ανεξάρτητα από την ειδικότητα της εργασίας του, σε θέση να εντοπίσει και να καταρρίψει εχθρικά drones.

Μέσω τεχνολογιών drone και UAV η Πολεμική Αεροπορία μίας χώρας είναι ικανή να βάλει έναντι αρμάτων μάχης, δεξαμενών καυσίμων και μεταφορικών μονάδων μάχης.

Ο στόχος είναι να μειωθεί η γνωστική επιβάρυνση και το άγχος του στρατιώτη, καθώς μια σειρά από εναέριες απειλές (drone, UAV) μαστίζουν μονάδες οποιουδήποτε μεγέθους, σε οποιοδήποτε θέατρο επιχειρήσεων.

“Ο κάθε στρατιώτης μπορεί να ασκήσειεπιχειρήσεις counter-UAS,” είπε ο συνταγματάρχης Marc Pelini, επικεφαλής τμήματος για τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις στο Joint Counter-Unmanned Aircraft Systems Office, ή JCO.

 Ο Pelini και ο Υποστράτηγος Sean Gainey, JCO διευθυντής, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη στην εικονική Ένωση του στρατού των ΗΠΑ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η αρχική εστίαση ήταν σε μικρότερες Tier I και II απειλές. Αλλά αυτό έχει πλέον επεκταθεί σε Tier III απειλές, που παραδοσιακά καλύπτονται από την κοινότητα αεράμυνας του στρατού, όπως πυραύλων avenger και patriot.

Ορισμένες από αυτές τις εργασίες περιλαμβάνουν τη σύνδεση της ευρύτερης ανίχνευσης απειλών με τα μικρότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που τώρα συγκρούονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Άμυνας διεξήγαγε μια δοκιμή counter-drone 80 συστημάτων, 8 εξ αυτών επιλέχθηκαν για τον Αμερικανικό Στρατό.

Αυτή ήταν μια προσπάθεια μείωσης των αναπτυσσόμενων counter-UAV συστημάτων που ελήφθησαν μετά από μια ώθηση χρηματοδότησης 700 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017 με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα που τίθενται από εμπορικά διαθέσιμα drones που χρησιμοποιούνται  από βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος για να παρενοχλούν, να επιτίθενται και να παρακολουθούν τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις.

Τα συστήματα counter-Drone, counter-UAVείναι τα κάτωθεν και αναφέρθηκαν επίσης από το C4ISRNET και τον infognomon:

Fixed/Semi-Fixed Systems

* Fixed Site-Low, Slow, Small Unmanned Aircraft System Integrated Defeat System (FS-LIDS), sponsored by the Army

* Negation of Improvised Non-State Joint Aerial-Threats (NINJA), sponsored by the Air Force

* Counter-Remote Control Model Aircraft Integrated Air Defense Network (CORIAN), sponsored by the Navy

Mounted/Mobile System

* Light-Mobile Air Defense Integrated System (L-MADIS), sponsored by the Marine Corps

Dismounted/Handheld Systems

* Bal Chatri, sponsored by Special Operations Command

* Dronebuster, no sponsor, commercial off-the-shelf capability

* Smart Shooter, no sponsor, commercial off-the-shelf capability

Command and Control

* Forward Area Air Defense Command and Control (FAAD-C2), sponsored by the Army (includes FAAD-C2 interoperable systems like the Air Force’s Air Defense System Integrator (ADSI) and the Marine Corps’ Multi-Environmental Domain Unmanned Systems Application Command and Control (MEDUSA C2))

Οι τέσσερις τομείς που αξιολογήθηκαν για να καθορίσουν τα μελλοντικά συσδτήματα που θα υποστούν περαιτέρω ανάπτυξη ήταν η αποτελεσματικότητα, η ενσωμάτωση, η χρηστικότητα και η υποστήριξη, δήλωσε ο Γκέινι την Πέμπτη.

Έχει δημιουργηθεί μία ενιαία διακλαδική βιβλιοθήκη απειλών που μελετά και εξελλισει τις γνώσεις του Στρατού όσον αφορά τα μη επανδρωμένα και προτείνει συνεχώς νέους τρόπους αντιμετώπισης. 

Με πληροφορίες από: armytimes, thegeopolitics

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube