Weather Icon
ΗΠΑ , Καύκασος , Τουρκία 26 Οκτωβρίου 2020

Aμερικανοί λομπίστες σταματούν την συνεργασία με Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν

Aμερικανοί λομπίστες σταματούν την συνεργασία με Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν

Nicholas Morgan

Οι εταιρείες άσκησης πίεσης που εκπροσωπούν την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν δέχονται πιέσεις για να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους και με τους δύο πελάτες.

Την Παρασκευή, οι Δημόσιες Υποθέσεις Mercury ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση της Τουρκίας. Η είδηση αυτής της απόφασης αποκαλύφθηκε σε δελτίο Τύπου από τη Δυτική Περιφέρεια της Εθνικής Επιτροπής της Αρμενίας (ANCA) στην Καλιφόρνια.

“Ως αποτέλεσμα της επίμονης ακτιβιστικής δράσης της κοινότητάς μας και της σταθερής υποστήριξης των φίλων μας σε εκλεγμένο αξίωμα, ο Fabian Núñez, ο οποίος είναι εταίρος στο γραφείο του Mercury στο Λος Άντζελες, με ενημέρωσε ότι η ”Mercury Δημόσιες Υποθέσεις” θα τερματίσει την συνεργασία  με το τουρκικό κράτος”, ανέφερε η Νόρα Χόβσεπιαν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ANCA-WR στη δήλωση.

Ο Χοβσεπιάν επαίνεσε την απόφαση ως “θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας” για τον τερματισμό της σχέσης της με την Τουρκία, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλες επιχειρήσεις που εργάζονται με την Τουρκία ή το Αζερμπαϊτζάν.

Η Mercury εκπροσωπεί τουρκικά συμφέροντα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2013 και καταχωρήθηκε ως πρακτορείο τόσο για την πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον όσο και για την Τουρκία-ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε συνάψει συμφωνία ενός εκατομμυρίου δολαρίων τον  Φεβρουάριο για να εκπροσωπήσει την πρεσβεία.

Επιλέγοντας να τερματίσει αυτή τη σχέση, η Hermes είναι η τελευταία εταιρεία άσκησης πίεσης που αποσύρεται από τις συμβάσεις με την Τουρκία ή το Αζερμπαϊτζάν.

Η DLA Piper, ένα δικηγορικό γραφείο με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε σε μια κατάθεση της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι δεν θα εργαστεί πλέον για λογαριασμό των Αζέρικων Σιδηροδρόμων.

Η Ομάδα Λίβινγκστον, που ιδρύθηκε από τον πρώην Ρεπουμπλικανό βουλευτή Μπομπ Λίβινγκστον, αποσύρθηκε ομοίως από την εργασία για το Αζερμπαϊτζάν στις 13 Οκτωβρίου. Αυτό συνέβη τρεις μήνες μετά τη δήλωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι διαπραγματευόταν μια νέα σύμβαση με το Μπακού. 

Από τότε που ξέσπασε η μάχη στις 28 Σεπτεμβρίου στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η διασπορά της Αρμενίας στις ΗΠΑ αναζητά ενεργά τρόπους για να χτίσει υποστήριξη εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και της Τουρκίας. Η απόφαση των μεγάλων εταιρειών άσκησης πίεσης να κόψουν τους δεσμούς με τις δύο χώρες θεωρείται ένδειξη ότι η εκστρατεία πίεσης  αποδίδει καρπούς.

Η Mercury έχει επισημανθεί ειδικά από τους πολιτικούς και τους ακτιβιστές στην Καλιφόρνια όπου κατοικούν πολλοί Αρμένιοι-Αμερικανοί. Πολλοί αμερικανοί πολιτικοί που εδρεύουν στην πολιτεία, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου του Λος Άντζελες και πολλοί από τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς νομοθέτες της έχουν στοχεύσει Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν για τις εχθροπραξίες στο Αρτσάχ.

Στο Λος Άντζελες, το δημοτικό συμβούλιο κάλεσε την Hermes να αποσυρθεί από τη συμφωνία άσκησης πίεσης με την Τουρκία, διαφορετικά η πόλη θα αποσυρθεί από οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση με την εταιρεία.

Η επιστολή, την οποία συνέταξε ο Αρμένιος-Αμερικανός Σύμβουλος Πολ Κρεκοριάν, κατηγόρησε την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν ότι επιδιώκουν να συνεχίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 συμμετέχοντας στην παρούσα σύγκρουση. Κατηγόρησε ιδιαίτερα την Τουρκία ως τον «χειρότερο καταχραστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ως «έναν εμπόλεμο ιμπεριαλιστή που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη».

“Δεν θα συνεργαστούμε με καμία επιχείρηση με οποιαδήποτε ιδιότητα, ενώ παρέχει στήριξη σε έναν πελάτη που τόσο ανοιχτά και ασυγχώρητα διαπράττει γενοκτονία, αρνείται την αλήθεια της γενοκτονίας, και βοηθά-ενθαρρύνει τον πόλεμο εναντίον της Δημοκρατίας του Artsakh”, διαβάστε την επιστολή του συμβουλίου, χρησιμοποιώντας το αρμενικό όνομα για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Κοινοτικού Κολλεγίου του Λος Άντζελες (LACCD) ανακοίνωσε ότι θα καταγγείλει τη σύμβασή της με την Hermes για το έργο της για την Τουρκία.

Τουρκοαμερικανικές και αζερο-αμερικανικές ομάδες υποστήριξαν σθεναρά το Αζερμπαϊτζάν και οργάνωσαν τις δικές τους διαδηλώσεις κατά της Αρμενίας και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube