Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία , Τουρκία 23 Οκτωβρίου 2020

Aμερικανικό MQ-9 Reaper βομβάρδισε ηγετικά στελέχη του ISIS πλησίον των τουρκικών συνόρων στην Συρία

Aμερικανικό MQ-9 Reaper βομβάρδισε ηγετικά στελέχη του ISIS πλησίον των τουρκικών συνόρων στην Συρία

Χωριανόπουλος Άγγελος

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση του infognomonpolitics  τα αμερικανικά MQ-9 Reaper, κυρίως υπό την διοίκηση της CIA, εμπλέκονται συνεχώς σε επιχειρήσεις στην Συρία κυρίως στα νότια, πλησίον των Ρωσικών βάσεων.

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι ένα drone, που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον Διεθνή Συνασπισμό, έπληξε μια συνάντηση ηγετών της οργάνωσης Haya’at Tahrir al-Sham (HTS) και άλλων τζιχαντιστών σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Jakara κοντά στα σύνορα, σε μέρος όπου η Τουρκία στην εξοχή Salqin, δυτικά του Idlib, αφήνει θύματα. Στις 15 Οκτωβρίου, οι πηγές του SOHR δήλωσαν ότι δύο Άραβες τζιχαντιστές και ένα παιδί σκοτώθηκαν, αφού το αυτοκίνητό τους, «Santa Fe», στόχευε από ένα drone, που πιστεύεται ότι ήταν συνδεδεμένο με τον Διεθνή Συνασπισμό, στο δρόμο προς τον Arab Said, δυτικά του Πόλη του Idlib.

Τα πτώματα των θανόντων ήταν πλήρως καμένα. Στις 14 Δεκεμβρίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν την SOHR ότι σκοτώθηκε ένας Τυνήσιος διοικητής της οργάνωσης «Huras al-Din», αφού ένα drone που ανήκε στον Διεθνή Συνασπισμό στόχευσε το αυτοκίνητό του στη γειτονιά Al-Qusoor της πόλης Idlib, χρησιμοποιώντας πυραύλους «Ninja» που χρησιμοποιούνται συχνά από τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού σε τέτοιες επιθέσεις με drone.

Παρόμοια μέθοδος εξόντωσης στόχου, υπό το ισραηλινό δόγμα μάχης του ”πολέμου νεύρων” αναπτύχθηκε και εναντίον του Soleimani στο Ιράκ. Στόχος είναι ο ”αποκεφαλισμός” της ηγεσίας μίας εχθρικής προς τις ΗΠΑ οργάνωσης, με ασύμμετρο και αναίμακτο τρόπο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube