REAL TIME |

Weather Icon

Αλ. Τσίπρας για 12 ν.μ.: Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα

Αλ. Τσίπρας για 12 ν.μ.: Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα

Την άποψη ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος να υπερασπιστεί» η χώρα το δικαίωμά της για την επέκταση της κυριαρχίας της στα 12 ναυτικά μίλια, παρά να «το ασκήσει» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα (σ.σ. της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια) ξεκινώντας από νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις προχωρώντας νοτίως των νησιών μας της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Τόνισε δε ότι ο λόγος είναι η «έντονη αμφισβήτηση» από την Τουρκία του «κυριαρχικού δικαιώματος» και η «de facto αμφισβήτηση με έρευνες πιθανότατα εντός του ορίου των 12 ναυτικών μιλίων».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που δέχεται ως αντιπολίτευση, ο τέως πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η «διατύπωση δημοσίως κάποιων προτάσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει την αποτροπή, ενισχύει τη θέση της χώρας και ενισχύει και τη διαπραγματευτικές δυνατότητες του πρωθυπουργού».

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει και στην αρχή της εβδομάδας ότι «στις παρούσες συνθήκες, η επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη είναι μονόδρομος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube