Weather Icon

Ίδιοι εγκληματίες, πατέρας και γιός

Ίδιοι εγκληματίες, πατέρας και γιός

Ο Ιλχάμ Αλίεφ δεν διαδέχθηκε απλά τον πατέρα του στο αξίωμα του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, με νοθεία στις εκλογές, όπως κατήγγειλαν η αντιπολίτευση και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

Συνέχισε και τις ίδιες εγκληματικές πράξεις που διέπραξε και ο πατέρας του, πρώην πρόεδρος της χώρας, δικτάτορας Χεϊντέρ Αλίεφ.

Στον πρώτο πόλεμο που κήρυξε το Αζερμπαϊτζάν στους Αρμένιους του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), επειδή δεν μπορούσαν να νικήσουν το στρατό στο μέτωπο, βομβάρδιζαν τις κατοικημένες περιοχές και σκότωναν αμάχους, σε μια προσπάθεια να καμφθεί το ηθικό των Αρμενίων και να στραφούν κατά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Όμως δεν τα κατάφεραν. Οι Αρμένιοι παρά τις απώλειες, έμειναν πιστοί στο πλευρό των πολιτικών και των στρατιωτικών, μέχρι τέλους και νίκησαν.

Ο κληρονόμος της εξουσίας, Αλίεφ, ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος, δεν διδάχθηκε από το μάθημα που πήρε ο πατέρας του και επανέλαβε τα ίδια ακριβώς λάθη με εκείνον.

Ξεκίνησε ένα πόλεμο, τον οποίο βλέπει ότι δεν μπορεί να κερδίσει και γι’ αυτό κάνει και αυτός, ότι έκανε ο μπαμπάς δικτάτορας. Βομβαρδίζει πάλι τις ίδιες κατοικημένες περιοχές, με σκοπό να καμφθεί το ηθικό των Αρμενίων και να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Μα πόσο αφελής μπορεί να είναι ο άνθρωπος; Κανείς δεν εγκαταλείπει τον τόπο του από τους Αρμένιους του Αρτσάχ. Διανύουμε την 11η μέρα του πολέμου και οι βομβαρδισμοί στις κατοικημένες περιοχές είναι συνεχείς, μέρα και νύχτα. Παρ’ όλα αυτά το ηθικό των κατοίκων είναι υψηλό, γιατί νικούν οι στρατιώτες στο μέτωπο.

Οι δυο πρώτες φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Στεπανακέρτ, από τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς.

Η 3η και η 4η φωτογραφία, είναι από το προσωπικό μου αρχείο και δείχνουν το Στεπανακέρτ, από τους βομβαρδισμούς του 1993, επί Χεϊντέρ Αλίεφ.

Ίδιοι εγκληματίες, πατέρας και γιός.

Κι έτσι θα τους καταχωρήσει η ιστορία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube