Weather Icon
Ελλάδα , Ισραήλ , Κύπρος 8 Σεπτεμβρίου 2020

Υπεγράφη πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για το έτος 2021

Υπεγράφη πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για το έτος 2021

Χωριανόπουλος Άγγελος

Στις 8/9/2020 υπεγράφη πρόγραμμα τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για το έτος 2021. Το παρόν έδωσαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλωρός, συμπεριλαμβανομένων και των Κυπρίων-Ισραηλινών συναδέλφων του. 

Έπειτα από συνεδρίαση στο Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε πως η τριμερής στρατιωτική συνεργασία αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο μεταξύ των κρατών τόσο σε επίπεδο ασκήσεων, όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών. 

Ευελπιστούμε  Κύπρος-Ελλάδα να συμμετάσχουν και στην διμερή εξοπλιστικο-διπλωματική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Ινδίας και Ισραήλ. Με πρωτοβουλία του Ισραήλ έχει φτιαχτεί ένας κοινός υπονατοϊκός άξονας (υποκατάστατος του Τουρκογερμανικού), ο οποίος έχει ως σκοπό την ανάσχεση της επεκτατικής Κίνας αλλά και των Ισλαμικών καθεστώτων στην Μέση Ανατολή (π.χ. Τουρκία, Ιράν). 

Η χώρα μας θα μπορούσε να εντρυφήσει τόσο σε συμπαραγωγές αντιβαλλιστικών-βαλλιστικών πυραύλων που αναπτύσσουν Ισραήλ και Ινδία (Brahmos, Lora), όσο και σε μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα μάχης, με δυνατότητες jamming έναντι των Τουρκικών ακτών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στο επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου αντιπλοϊκά βλήματα εδάφους-θαλάσσης, αλλά και ενισχυμένα συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς (υπό κοινό δικτυοκεντρικό μοντέλο) θα έλυναν πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζει το πολεμικό ναυτικό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube