Weather Icon

Τουρκική άσκηση στα κατεχόμενα με απειλητικό μήνυμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία

Τουρκική άσκηση στα κατεχόμενα με απειλητικό μήνυμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η άσκηση «Καταιγίδα Μεσογείου», η οποία διεξάγεται στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή της Τουρκίας, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, το τουρκικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι η άσκηση έρευνας και διάσωσης του «μάρτυρα Τζενγκίζ Τοπέλ» εκτελείται όπως είχε προγραμματιστεί κάθε χρόνο σε θάλασσα, αέρα και ξηρά και σήμερα πραγματοποιείται το σκέλος που αφορά τη θάλασσα.

Η Τουρκία, αναφέρεται, συνεχίζει με επιτυχία την άσκηση όπως είχε προγραμματισθεί χρησιμοποιώντας τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει τοπικά και εθνικά.

Σε δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την έναρξη της άσκησης, ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ, χαιρέτισε την έναρξη της κοινής άσκησης με την Τουρκία, αναφέροντας ότι παρά το ότι τάσσονται υπέρ της ειρήνης της συμφιλίωσης και της φιλίας, είναι αποφασισμένοι, όπως είπε να συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματά και συμφέροντά τους.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι η προτεραιότητα της ασφάλειας της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και οι διπλωματικές λύσεις είναι «εκ των ων ουκ άνευ».

Αξιολογώντας την κοινή στρατιωτική άσκηση «Καταιγίδα της Μεσογείου» που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των ένοπλων τουρκικών δυνάμεων και της «διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας» της «ΤΔΒΚ», ο Οκτάι, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: «Εύχομαι κάθε επιτυχία στους ήρωες στρατιώτες μας που εκπροσωπούν τη βούλησή μας εναντίον όσων προσπαθούν να εγκλωβίσουν την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας αγνοώντας τους Τουρκοκυπρίους και που είναι οι εγγυητές ότι η Μεσόγειος είναι θάλασσα ειρήνης».

Στη συνέχεια, το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η άσκηση «Καταιγίδα της Μεσογείου» διεξάγεται όπως κάθε χρόνο, δημοσιεύοντας εικόνες από την άσκηση, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Σε άλλη ανάρτησή του, το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο με την τελευταία θέση του ερευνητικού πλοίου «Ορούτς Ρέις», που συνεχίζει τις σεισμικές του έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Πηγή: «Ο Φιλελεύθερος»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube