Weather Icon

Τουρκικές ιστορίες για παιδιά που δικαιολογούν… τον βιασμό!

Τουρκικές ιστορίες για παιδιά που δικαιολογούν… τον βιασμό!

Διάφορες φεμινιστικές οργανώσεις προειδοποίησαν για την κανονικοποίηση της σεξουαλικής βίας στην Τουρκία, σήμερα, μετά την έκδοση ενός παιδικού βιβλίου του οποίου το άκρως άρρωστο περιεχόμενο δικαιολογεί τον βιασμό κάποιων χαρακτήρων του που είναι ζωάκια.

Το βιβλίο «Gul ve Dusun»  γράφτηκε από τον Musa Dinc και εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο Ari Sanat. Το παραμύθι περιγράφει τον βιασμό μιας αρκούδας από μια αλεπού ως αντίποινο για προβλήματα που αυτή προκάλεσε στον βιαστή της.

Το άρρωστο αυτό τουρκικό βιβλίο, όχι μόνο δικαιολογεί τον βιασμό, αλλά επίσης τονίζει ότι το θύμα βιασμού δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που του συνέβη και πως η τιμή του βιαστή έχει πια αποκατασταθεί!

Κατόπιν διαμαρτυριών, το βιβλίο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία. Ο συγγραφέας απολογήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, επιμένοντας πως η συμπεριφορά του ήταν αγνή.

«Όλοι όσοι γνωρίζουν και με ξέρουν μπορούν να πουν τι είδους άτομο είμαι», είπε σήμερα ο κ. Dinc.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν στήριξε ούτε ενέκρινε τη δημοσίευση του εν λόγω βιβλίου.

Παρόλα αυτά, μια πηγή είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Star: «Η στάση της κυβέρνησης  στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζεται στο βιβλίο αυτό. Είναι φυσιολογικό να βιάζεις κάποιον. Για να εκδικηθείτε κάποιον, μπορείτε απλά να τον βιάσετε!»

Η Derman Gulmez, εκπρόσωπος τύπου του «Βήματος των Γυναικών της Άγκυρας», προειδοποίησε λέγοντας ότι το γεγονός όπου ένα τέτοιο παιδικό βιβλίο έφτασε στο τυπογραφείο αποτελεί σύμπτωμα της στάσης της πολιτείας απέναντι στον βιασμό και τη σεξουαλική βία.

Η δολοφονία των γυναικών και η σεξουαλική βία έχουν πλέον πάρει ανοδική πορεία στην Τουρκία. Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) προειδοποιεί πως ο βιασμός χρησιμοποιείται ως «όπλο πολέμου».

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://morningstaronline.co.uk/article/w/backlash-turkey-after-publication-childrens-storybook-justifying-rape

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube