Weather Icon
Τουρκία 20 Σεπτεμβρίου 2020

Τώρα ο Ερντογάν στρέφεται προς τη διπλωματία

Τώρα ο Ερντογάν στρέφεται προς τη διπλωματία

Στροφή στη διπλωματία κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω τις ευθείες απειλές όχι μόνο κατά τις Ελλάδας αλλά και τις Γαλλίας κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δώσει σημασία στις «αλλεπάλληλες προκλήσεις», και πρόσθεσε ότι τον λόγο έχει τώρα η διπλωματία.

Επιχειρώντας να απαντήσει σε αναφορές του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία σκοπεύει να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή ευκαιρία στη διπλωματία, με σκοπό την επίλυση των θεμάτων μέσω του διαλόγου κατά τρόπον ώστε να αποκομίσουν κέρδη όλες οι πλευρές, το γνωστό «καζάν-καζάν» που αναφέρει ο Τούρκος ηγέτης.

«Με το όραμα αυτό, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε σταγόνα των υδάτων μας και κάθε σπιθαμή της γης μας μέχρι τέλους,» ανέφερε ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος εδώ στο εγχώριο ακροατήριό του.

O κ. Μακρόν είχε καλέσει την Τουρκία να ξανανοίξει τον «υπεύθυνο διάλογο» για την Ανατολική Μεσόγειο, κι ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών πρόκειται να εξετάσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube