Weather Icon
Τουρκία , Τύπος 4 Σεπτεμβρίου 2020

To πρακτορείο Anadolu μήνυσε ελληνικό Μέσο για τις φωτογραφίες των Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελλόριζο

To πρακτορείο Anadolu μήνυσε ελληνικό Μέσο για τις φωτογραφίες των Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελλόριζο

Ελληνική ιστοσελίδα δημοσιεύει το διαβατήριο Τούρκου δημοσιογράφου που επισκέφτηκε το νησί της πρώτης γραμμής

Η Άγκυρα καταγγέλλει ότι ένας εθνικιστικός ιστότοπος κατηγόρησε δημοσιογράφο που επισκέφτηκε το νησί Καστελλόριζο, πως είναι κατάσκοπος.

Ένας ελληνικός εθνικιστικός ιστότοπος έθεσε στο στόχαστρο, δύο Τούρκους δημοσιογράφους που έφτασαν στο ελληνικό νησί Καστελόριζο την Τετάρτη, αποκαλύπτοντας τις πληροφορίες διαβατηρίου και τις διευθύνσεις κατοικίας τους, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών πληροφοριών.

Το μικρό νησί, που βρίσκεται λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την τουρκική ηπειρωτική χώρα, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της συνεχιζόμενης θαλάσσιας διαμάχης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το Tourkikanea.gr, ένα blog ειδήσεων που μεταφράζει κυρίως τις τουρκικές ειδήσεις στα ελληνικά, δημοσίευσε τη σελίδα διαβατηρίου του Τεφίκ Ντουρούλ-ανταποκριτή της Αθήνας για το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Ο ιστότοπος αποκάλυψε επίσης τη διεύθυνση κατοικίας του φωτορεπόρτερ Αϊχάν Μεχμέτ που είναι Τούρκος αλλά και Έλληνας υπήκοος.

……………..

……………..

Ο Ντουρούλ ανέφερε πως οι δύο άντρες αισθάνθηκαν πως παρακολουθούνταν από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας στο ταξίδι τους με το φεριμποτ από τη Ρόδο προς το Καστελόριζο.
Ο Ντούρουλ ανέφερε πως ” Η αστυνομία μας είπε να είμαστε προσεκτικοί λόγω των διμερών εντάσεων. Αλλά αισθανθήκαμε να μας παρακολουθούν και συνεχώς μία μοτοσυκλέτα πήγαινε και ερχόταν έξω από το παρόν ξενοδοχείο μας στο νησί”.
Το Αναντολού, που είναι κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αναμένεται να μηνύσει την ιστοσελίδα για την αποκάλυψη των προσωπικών πληροφοριών των δημοσιογράφων του. Η αναφορά προκάλεσε ταχεία καταδίκη από τον Φαχρεττιν Αλτούν-διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν είχαν παρόμοια μεταχείριση στην Τουρκία. Ο Αλτουν είπε πως “Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να υποκινήσουν βία, δια μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου ενάντια στους δημοσιογράφους του πρακτορείου Αναντολού στο Καστελόριζο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία η Ελλάδα μέλος της ΕΕ που αρέσκεται να μας μιλάει η ελευθεροτυπία, λειτουργεί ως κράτος μαφία”.

Σε απάντηση τους τα TourkikaNea.gr, έγραψαν πως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να αποτελούν το αντικείμενο της αναφοράς τους. Ανέφεραν πως ¨Όποιοι αυτή την κρίσιμη στιγμή που η Τουρκία μας απειλεί με εισβολή εξυπηρετούν τα συμφέροντα της, θα είναι στο “στόχαστρο μας”.¨

……………..

ΠΗΓΗ: middleeasteye.net

Μετάφραση: tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube