REAL TIME |

Weather Icon

Το ”ως ευ παρέστης” του Κυριάκου στον Ζάεφ της ”επαίσχυντης” Συμφωνίας…

Το ”ως ευ παρέστης” του Κυριάκου στον Ζάεφ της ”επαίσχυντης” Συμφωνίας…

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου

Το ήξερα κατά βάθος… Να πεις ότι δεν το ήξερα; Μα κατάπινα καρτερικά , όπως όλος ο κόσμος, τον πικρό κόμπο απογοήτευσης στον λαιμό μου. Τον κόμπο που δημιούργησαν οι μάταιες ελπίδες μου ότι ο άλφα ή ο βήτα πολιτικός που θα ανέβαινε στην εξουσία θα είχε κάτι τις παραπάνω να δώσει απ’ τον προηγούμενο.

Θα είχε το ένστικτο ενός ηγέτη, την καρδιά ενός Έλληνα και το πνεύμα του ”προλαμβάνειν” από εκείνο του ”θεραπεύειν” τα κακά για την πατρίδα και τον λαό της. Θα είχε το θάρρος και την αποφασιστικότητα να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Να σφραγίσει με ειλικρίνεια την πόρτα του ψεύδους και να δώσει αφορμές ανάτασης του φρονήματος του λαού για την εθνική πορεία της χώρας του.

Φευ!.. Ζητούσα πολλά, όπως φαίνεται, γιατί – εν ριπή οφθαλμού – είδα να επαναλαμβάνονται, σαν πολιτικά ειωθότα – οι εθνικές κωλοτούμπες παλαιότερων πολιτικών, οι ιδεολογικές παλινωδίες και οι κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους. Οι ανακολουθίες των λόγων και των πράξεών τους και η αντικατάσταση του ψεύδους των προηγούμενων με την… επίπλαστη αλήθεια των επόμενων, την ταυτισμένη με την υποκρισία…

– Τι φαρισαϊσμός…, ψιθυρίζω ξέπνοη με πικρό μορφασμό συνειδητοποιώντας ότι η γκάμα του πολιτικού φαρισαϊσμού είναι ατελείωτη.

Κλείνω τα μάτια μου ασυναίσθητα και ”βλέπω” σκόρπιες εικόνες της πολιτικής μας ζωής, που καθρεφτίζουν συμβολικά την παράσταση υποκρισίας. Έναν Χρυσαυγίτη παλιό με απάνθρωπο παρελθόν να περνάει ανέμελος την πόρτα του Κοινοβουλίου με χαραγμένο στο χέρι του το πρόσωπο της Παναγίας.

Έναν εθνομηδενιστή βουλευτή να συναγελάζεται με τον Παύλο Βοσκόπουλο του ”Ουράνιου Τόξου” και δυο-τρεις φιλοσκοπιανούς της ”Φιλελεύθερης Συμμαχίας” (η διεύρυνση – επί Κυριάκου – της ΝΔ…), που ζητούσαν προεκλογικά την αναγνώριση ”μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα.

”Βλέπω παλιούς ”Μακεδονομάχους” αυτής της κυβέρνησης που διαδήλωναν αντιπολιτευτικά στο όνομα της Μακεδονίας, να ξεχειλίζουν τώρα από ενθουσιασμό για την λιμνιαία χθεσινή ”προδοσία”, την οποία βάφτισαν ασμένως αναγκαιότητα.

”Βλέπω” τον τότε Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό μας να εκδηλώνει τον πατριωτισμό του με δηλώσεις που ενθουσιάζουν:

– Το όνομα (της Μακεδονίας) είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα άλλα στοιχεία της συμφωνίας. Η θέση της ΝΔ είναι ίδια. Ίδια με αυτή που πορεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που ουδέποτε αναγνώρισε “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα… Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία. Εάν έχουν προηγηθεί εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία. Εάν η συμφωνία δεν περάσει, θα διαπραγματευτούμε από την αρχή… (Ιανουάριος 2019)

Κι ύστερα τον ακούω να λέει:

– Μόνο εμείς δώσαμε πραγματικό αγώνα με επιχειρήματα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της κακής συμφωνίας των Πρεσπών… Οι πολίτες να πουν ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, τη φτώχεια, τους φόρους, τον εθνικό διχασμό, στην εθνική ταπείνωση, στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. (Μάιος 2019)

– Τι φαρισαϊσμός…, ψιθυρίζω κι ανοίγοντας τα μάτια μου – σαν από ύπνο – καρφώνω το νυσταγμένο μου βλέμμα στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαμογελάει ανέμελος στην οθόνη του υπολογιστή μου την ώρα που υποδέχεται τον Σκοπιανό ομόλογό του, ο οποίος παραβίασε επανειλημμένα τη ”Συμφωνία των Πρεσπών” που υπέγραψε.

”Είχε πει πως θα διορθώσει τα κακώς κείμενα της Συμφωνίας, αφού δεν μπορούσε να την εξαλείψει…”, σκέφτομαι ενοχλημένη και διατρέχω με το βλέμμα μου τα λόγια του Ζόραν Ζάεφ, που με αφήνουν κατάπληκτη:

– Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη χώρα μου. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Καγχάζω πικρόχολα στη σκέψη ότι… ο χθεσινός ”διώκτης” των παραχαρακτών της ιστορίας μας (που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο – απ’ την επόμενη κιόλας μέρα της υπογραφής της Συμφωνίας – ως ”Μακεδόνες” και αλωνίζουν ελεύθερα προπαγανδίζοντας τον αλυτρωτισμό τους) έγινε τώρα ο ”καλός Σαμαρείτης” τους!.. Έδωσε μάχες γι’ αυτούς και θα φροντίσει να μπουν στην ΕΕ με τις ευχές του…

”Είναι κι αυτό μια μορφή κρυμμένης ενδοτικότητας μέσα στην υποκρισία”, σκέφτομαι απογοητευμένη και – με το βλέμμα στη φωτογραφία απ’ το ”ως ευ παρέστης” του Κυριάκου στον Ζάεφ της ”επαίσχυντης” Συμφωνίας – διαγράφω νοερά απ’ τον χάρτη της πολιτικής μου συνείδησης το παζλ των ”Μακεδονομάχων”, που προσπάθησαν να προσελκύσουν ψηφοφόρους στο όνομα της Μακεδονίας…

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube