Weather Icon
Ελλάδα , Ισραήλ , Κύπρος , Τουρκία 9 Σεπτεμβρίου 2020

Τι συζητούσαν επί δύο ώρες οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Τουρκίας, υπό τη σκιά της Ακρόπολης;

Τι συζητούσαν επί δύο ώρες οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Τουρκίας, υπό τη σκιά της Ακρόπολης;

Ο χάρτης με τον οποίο προσπαθεί να δελεάσει η Τουρκία το Ισραήλ, για να ακυρώσει τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία και να αποδεχτεί τις αθλιότητες της Άγκυρας

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία είναι βαθύτατα ενοχλημένη με τη στήριξη που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα από όλες σχεδόν της χώρες της Μεσογείου αλλά και της υφηλίου, στο θέμα των παραβιάσεων που διαπράττει η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο.

Επίσης είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει βάλει ως στόχο να διαρρήξει το μέτωπο της Αν. Μεσογείου, δηλαδή το μέτωπο Αίγυπτος – Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα.

Δηλαδή, να προσφέρει μερίδιο από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας ως δόλωμα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, για να αποδεχθούν τη θέση της Τουρκίας ότι τα νησιά δεν δικαιούνται καθόλου υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, παρά μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα).

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Τουρκίας συναντήθηκαν υπό της σκιά της Ακροπόλεως και συζητούσαν οι δυο τους, χωρίς την παρουσία τρίτων (τα άτομα της ασφάλειάς τους ήταν σε παρακείμενα τραπέζια και στη γύρω περιοχή).

Η πληροφορία δημοσιεύεται, για να έχουμε το νου μας, για το ενδεχόμενο η συζήτηση του πρέσβη της χώρας που απειλεί ευθέως την Ελλάδα, με τον πρέσβη της χώρας που είναι σύμμαχος της πατρίδας μας, να αφορά τα εθνικά μας συμφέροντα, στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι διπλωμαιτκές σχέσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ διαταράχθηκαν και δεν έχουν επανέλθει σε φυσιολογιά επίπεδα μετά την υπόθεση του πλοίου Mavi Marmara

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube