REAL TIME |

Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 12 Σεπτεμβρίου 2020

Τι εστί Βερίκοκο;

Τι εστί Βερίκοκο;

Βερίκοκο είναι ένα φρούτο το οποίο, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, ευδοκιμεί κυρίως στην τουρκική πόλη Μαλάτεια στην Ανατολική Τουρκία. (Βλέπε χάρτη).

Η πόλη φαίνεται να βγάζει και ωραία κορίτσια τα οποία, πλην της ομορφιάς τους διαπρέπουν και στον δικαστικό κλάδο, και μάλιστα, στο διεθνή.

Σααντέτ Γιουκσέλ

Από την πόλη Μαλάτεια κατάγεται η τουρκάλα δικαστής του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Σααντέτ Γιουκσέλ. (φωτογραφία).

Πρόεδρος στο δικαστήριο αυτό είναι ο ισλανδός Ρόμπερτ Σπάνο, ο οποίος, όπως γράψαμε χθες, επιτιμοποιήθηκε από πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και στη σχετική του ομιλία δεν έβγαλε τσιμουδιά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία του Ερντογάν.

Το γεγονός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, πλην της επαρχιακής Ελλάδας η οποία βλέπει μόνο τον ομφαλό της.

Εφημερίδες όπως η Le Monde προέβαλαν το θέμα και τις αντιδράσεις τούρκων δημοκρατών και διανοουμένων. Ενώ έγκυρα ευρωπαϊκά sites ζήτησαν την παραίτηση  του Ρόμπερτ Σπάνο.

Ο Ρόμπετ Σπάνο κατά τη παραμονή του στην Τουρκία επισκέφθηκε και τη Μαλάτεια, τόπο τον οποίο κανένας επίσημος δεν επισκέπτεται.

Γιατί τη Μαλάτεια;

Ο Ρόμπερτ Σπάνο με τον Ερντογάν

Διότι είναι ο τόπος καταγωγής της τουρκάλας δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σααντέτ Γιουκσέλ, με την οποία, ο πρόεδρος Σπάνο είναι τρελά ερωτευμένος, όπως μου λένε τούρκοι φίλοι δημοκράτες εξόριστοι σε ευρωπαϊκές χώρες.

Περιμένετε και θα ακούσετε σε λίγες ημέρες τη βόμβα που θα σκάσει.

Τώρα, πώς από όλα αυτά μπορεί να προκύψει δικαιοσύνη;

Απαντήστε το εσείς.

Πάντως, ο Ερντογάν έκανε και με τον τρόπο αυτό τη δουλειά του.

Πηγή: Ανιχνεύσεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube