Weather Icon
Τουρκία , Τύπος 3 Σεπτεμβρίου 2020

Θαυμάστε δημοκρατία! Μαύρο σε αντικαθεστωτικό κανάλι στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Θαυμάστε δημοκρατία! Μαύρο σε αντικαθεστωτικό κανάλι στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιου της Τουρκίας αποφάσισε πενθήμερη αναστολή μετάδοσης στον τηλεοπτικό σταθμό TELE1, ο οποίος λογαριάζεται ως αντικαθεστωτικό.

Επιμέλεια: ΧΑΚ

Ο αποκλεισμός του καναλιού ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ahval, σε στιγμιότυπο από εκπομπή του TELE1 φαίνεται, ότι η παρουσιάστρια Evren Özalkuş και τέσσερις φιλοξενούμενοι αποχαιρετούν τους τηλεθεατές.

«Έρχεται μαύρο στην οθόνη, αλλά δεν θα σιγήσουμε», ήταν το μήνυμα της παρουσιάστριας.

Το κανάλι κατηγορήθηκε ότι υποκινούσε το μίσος, εξαιτίας ενός δελτίου ειδήσεων στις 30 Απριλίου και του προγράμματος «Εκτός σκοταδιού, εντός του φωτός», στις 24 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου, ο φιλοξενούμενους Τζεμίλ Κιλίτς δήλωσε, ότι «τώρα είναι κατανοητό, ότι σήμερα υπάρχει μία προσπάθεια να εγκαθιδρυθεί θεοκρατικό καθεστώς στην Τουρκία. Ένα χαλιφάτο/σουλτανάτο».

Μάλιστα ο Κιλίτς στο σχόλιό του υποστήριξε, ότι δεν θεωρεί την Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας ως μέρος του μουσουλμανικού κόσμου και πρόσθεσε το ίδιο για την πίστη του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το νόμο για τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στην Τουρκία, εάν το TELE 1 τιμωρηθεί ξανά, τότε θα χάσει την άδειά του.

Την αντίδρασή του στο ban δήλωσε μέσω twitter Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αντιπολίτευσης Veli Ağbaba. «Το RTÜK (ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο) εμποδίζει τον λαό να ακούσει την αλήθεια», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της αλήθειας μέσω σκοτεινών οθονών θα αποδειχθεί ότι κάνουν για άλλη μια φορά λάθος», δήλωσε η πρόεδρος του CHP στην Κωνσταντινούπολη Canan Kaftancıoğlu.

«Η οικονομία δεν θα ανακάμψει αν η ελευθερία του Τύπου σιωπηθεί, τα δεινά του λαού δεν θα εξαφανιστούν αν κλείνουν κανάλια», δήλωσε ο αρχηγός του κεντροδεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος, Meral Akşener.

«Η κυβέρνηση φοβάται τη δύναμη της αλήθειας, σε μια προσπάθεια να παρατείνει τη ζωή της καταπιέζοντας τις φωνές της αντιπολίτευσης», ανέφερε στο twitter το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό μόνο δημοκρατία δεν λογίζεται. Είναι στυγνός φασισμός. Ισλαμοφασισμός του Ερντογάν…

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι “κόπτονται” για την ασφάλεια των δημοσιογράφων του Anadolu που ταξίδεψαν από τη Ρόδο στο Καστελόριζο και οι φωτογραφίες τους είδαν το φως της δημοσιότητας…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube