REAL TIME |

Weather Icon
Αραβικός Κόσμος , Ισραήλ 6 Σεπτεμβρίου 2020

Τα ΗΑΕ θα προμηθευτούν F-35 και EA-18G σε αντάλλαγμα για την ειρήνη με το Ισραήλ

Τα ΗΑΕ θα προμηθευτούν F-35 και EA-18G σε αντάλλαγμα για την ειρήνη με το Ισραήλ

Τα ΗΑΕ μπορεί να αποκτήσουν προηγμένα μαχητικά F-35 και EA-18G από τις ΗΠΑ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης με το Ισραήλ.

Όπως υποστηρίζουν οι «The New York Times», οι συζητήσεις για το θέμα μεταξύ ΗΠΑ και ΗΑΕ γίνονταν παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ειρήνης. Επιπλέον, αντίθετα με όσα δήλωνε δημόσια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αξιωματούχοι αποκαλύπτουν πως ο ίδιος δεν διαφωνεί με την πώληση προηγμένων μαχητικών F-35 και αεροσκαφών Ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G στα Εμιράτα.

Συνεχίζοντας, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως ο Νετανιάχου έλεγε ψέματα στους Ισραηλινούς. Ίσως για να μην προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα διαμαρτυριών μέσα στο Ισραήλ.

Τα ΗΑΕ, που είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους των ΗΠΑ στον Αραβικό Κόσμο, επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του «αόρατου» μαχητικού F-35 και άλλων οπλικών συστημάτων «made in USA», όπως το drone MQ-9 Reaper. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ενδιαφέρον τους για το EA-18G. Το τελευταίο βασίζεται στο F/A-18E/F Super Hornet και είναι το πιο εξελιγμένο μαχητικό εναέριας ηλεκτρονικής επίθεσης σε παραγωγή, τουλάχιστον στη Δύση.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube