Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 15 Σεπτεμβρίου 2020

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας – Τι δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας – Τι δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας και άφησε άστεγους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Επιπλέον, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Διαπραγματεύσεις με μεταφραστές έξω από τη δομή στο Καρά Τεπέ – Αρνούνται να μπουν οι πρόσφυγες
Χιλιάδες κόσμου παραμένει στους δρόμους της Μόριας αρνούμενος να μεταφερθεί στο Καρά Τεπέ. Μεταφραστές εξηγούν στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται έξω από τη δομή, πώς ο μόνος τρόπος για να φύγουν από το νησί είναι να μπουν στη δομή, ωστόσο το κλίμα δεν δείχνει να αποφορτίζεται καθώς η πλειοψηφία αυτών αρνείται να μπει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Σάββατο που άνοιξε ο νέος καταυλισμός έχουν εγκατασταθεί μόλις 1000 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι ζητούν την ελευθερία τους και κάνουν λόγο για «νέα Μόρια».

Συγκεκριμένα, πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στον δρόμο, στα κτήματα γύρω από την εθνική οδό αλλά και σε αύλειους χώρους, ακόμα και σε ταράτσες, επιχειρήσεων της περιοχής. Οι επιχειρήσεις αυτές, συμπεριλαμβανομένων και δυο μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και δεκάδων μικρών βιοτεχνιών, μεταφορικών εταιρειών και επιχειρήσεων τροφοδοσίας με τρόφιμα, δεν έχουν λειτουργήσει από την περασμένη Τετάρτη.

Μηταράκης: «Αν οι πρόσφυγες δεν μπουν με συζήτηση στη νέα δομή, θα τους βάλει η Αστυνομία»

Ευθύνες σε μερίδα ατόμων που παρακινούν τους υπόλοιπους να μην μπουν στη νέα δομή στο πεδίο βολής πίσω από το Καρά Τεπέ, έριξε ο Νότης Μηταράκης, για το γεγονός ότι από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, έχουν μεταφερθεί στον καταυλισμό ελάχιστα άτομα.

Όπως είπε στο Mega, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων εντός της νέας δομής εμποδίζεται από κάποιες ομάδες προσφύγων και μεταναστών «οι οποίοι διαδίδουν στους αιτούντες άσυλο ότι αν μείνουν εκτός δομής έχουν ελπίδες να φύγουν από τη Λέσβο».

«Η συζήτηση συνεχίζεται, αλλά στο τέλος, είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε» τόνισε.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube