REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 24 Σεπτεμβρίου 2020

Στρατιωτική θητεία με “ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων”! Σοβαρά;

Στρατιωτική θητεία με “ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων”! Σοβαρά;

Η πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στην στρατιωτική θητεία και την διαφαινόμενη αύξησή της κατά 3 μήνες στους υπηρετούντες στον Στρατό, συνοδεύθηκε από την γνωστή “σάλτσα” περί πιο “παραγωγικής” περιόδου για τους στρατευσίμους, μέσω της αναπτύξεως επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Αγαπημένο θεματάκι αριστερόπληκτων πολιτικών, που αν δεν κάνουμε λάθος… επικαιροποιήθηκε επί Γιάννου Παπαντωνίου, όταν άρχισαν οι προσλήψεις χιλιάδων ΕΠΟΠ ενώ ταυτοχρόνως μειώθηκε η θητεία των κληρωτών σε 12 μήνες. Ακολούθησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που μείωσε την θητεία στους 9 μήνες το 2009, όταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποφάσισε πρόωρες εκλογές και νόμιζαν κάποιοι πολιτικοί παλαιάς κοπής ότι θα μπορούσαν δι’ αυτού του τρόπου να κερδίσουν ίσως κάποιους ψήφους…

Οι μειώσεις θητείας στην πρόσφατη ιστορία, αδιαφορώντας επί της ουσίας για την γνώμη των στρατιωτικών ηγεσιών, ενίσχυσαν την “αίσθησ用ότι πρόκειται για “χαμένο χρόνο” και περίπου μαρτύριο των στρατευσίμων, οι οποίοι αντιμετωπίζονται περίπου ως απροσάρμοστα ανήλικα. Ο λαϊκισμός που σε τέτοιες περιπτώσεις θριαμβεύει, οδηγεί σε σκέψεις και ιδέες για “εμπλουτισμό” της στρατιωτικής θητείας με στοιχεία που υποτίθεται δίνουν επαγγελματικά εφόδια στον στρατεύσιμο. Κι έτσι, μονάδες και αξιωματικοί εμπλέκονται σε ανοησίες, σε καθήκοντα και δραστηριότητα που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την στρατιωτική εκπαίδευση αλλά παραπέμπουν σε… ΟΑΕΔ.

Φαίνεται ότι κανείς δεν έχει προσέξει ότι όλα αυτά τα πυροτεχνήματα σύντομα σβήνουν, επειδή αποτυγχάνει όχι η εφαρμογή τους απλώς αλλά η όλη ιδέα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται πάντα. Μέχρι να βρεθεί ο επόμενος λαϊκιστής που θα επαναλάβει τα ίδια, το στράτευμα θα τρέχει πάλι και θα δαπανά ενέργεια, χρόνο και πόρους για να επαναλάβει το “πείραμα”, που κάποια στιγμή θα εγκαταληφθεί και πάλι. Μάλλον ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δεν πρόσεξαν ότι διαδέχθηκαν μια κυβέρνηση αριστερών αντιλήψεων, δηλαδή κατά τεκμήριο “ειδική” και ευαίσθητη σε τέτοιες σαπουνόφουσκες, τις οποίες δεν έδειξε και καμμιά ιδιαίτερη ζέση να υλοποιήσει.

Για τη συνέχεια doureios

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube