Weather Icon

Στρατηγός Amed Malazgirt: Πρέπει να σταματήσουμε αμέσως το Τουρκικό κράτος

Στρατηγός Amed Malazgirt: Πρέπει να σταματήσουμε αμέσως το Τουρκικό κράτος

Του ΕGÎD SÎRWAN-FIRAT TOLHILDAN

Ο Amed Malazgirt, διοικητής του Κεντρικού Αρχηγείου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων, μίλησε για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Τουρκία.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε από την τηλεόραση stêrk. Ο Διοικητής Amed Malazgirt μίλησε για το πως συμπεριφέρεται το Τουρκικό κράτος στο Κουρδιστάν τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την πολιτική της Τουρκίας στην Λιβύη και την Μεσόγειο.

Η Τουρκία εκπαιδεύει τους τζιχαντιστές και τους βάζει να πολεμήσουν στο Κουρδιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη, εξηγεί ο Malazgirt. Μετά από τις πολεμικές αποστολές τους λαμβάνουν νέες ταυτότητες και γίνονται επίσημοι πολίτες του τουρκικού κράτους. Ο διοικητής της HPG θεωρεί ότι αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για όλη την ανθρωπότητα και τονίζει ότι το τουρκικό κράτος πρέπει να σταματήσει άμεσα. 

Δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από την τηλεοπτική συνέντευξη.

Πώς αξιολογείτε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και το Κουρδιστάν;

Η πολιτική του τουρκικού κράτους στη Μέση Ανατολή είναι ανεπιτυχής. Η Τουρκία ήθελε να παρουσιαστεί ως βασική δύναμη στη Μέση Ανατολή και έχει εισέλθει σε πολιτικό ανταγωνισμό με τα δυτικά κράτη. Καθώς απέτυχε σε αυτό, έβαλε την στρατιωτική δράση στις πρώτες γραμμές της εξωτερικής της πολιτικής. Η νομοθεσία της δεν είναι δημοκρατική και νομιμοποιεί τη δικτατορία της μέσω νόμων. Σε αυτόν τον πυλώνα ασκεί βία και στρατιωτική τρομοκρατία. Η πράξη αυτή δεν γίνεται αποδεκτή από ξένες χώρες και είναι ένας από τους λόγους σύγκρουσής της με ορισμένα κράτη. Προκειμένου να παρουσιάσει αυτές τις αντιφάσεις ως επιτυχία της νέας πολιτικής της, η Τουρκία θέτει τη στρατιωτική της δύναμη σε πρώτο πλάνο. Απειλεί τις γύρω χώρες και αντλεί δύναμη από αυτό. Αντιμετωπίζει προβλήματα με όλες τις γειτονικές της χώρες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

Το τουρκικό κράτος ήθελε να δράσει νωρίτερα. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, δεν είχε την απαραίτητη δύναμη. Η Τουρκία θέλει να επιτύχει τους στόχους της με την τρέχουσα πολιτική της, αλλά δεν φαίνεται ικανή να φτάσει μέχρι την τελική νίκη. Λόγω των αυξημένων τεχνολογικών ικανοτήτων που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια φαίνεται να αντλεί κάποια υποστήριξη από διεθνείς συμμάχους. Εμπιστεύεται εξωτερικούς οικονομικούς πόρους και πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνήσει οποιοδήποτε μέρος. Για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων, δημιούργησε εκτεταμένες οργανωμένες δομές. Δημιουργεί συγκρούσεις μεταξύ των λαών και έτσι έχει δημιουργήσει μία βάση για παρέμβαση σε πάρα πολλά μέρη. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της παρεμβαίνουν σε όλη την περιοχή.

Υπάρχει στρατιωτική επέμβαση στο Κουρδιστάν εδώ και χρόνια, τώρα η ίδια επέμβαση λαμβάνει χώρα στη Μεσόγειο και στη Λιβύη. Το είχαμε προβλέψει εδώ και πολύ καιρό. Το τουρκικό κράτος κυνηγά τον πλούτο και τους ορυκτούς πόρους του Κουρδιστάν και τώρα παρεμβαίνει με τον ίδιο τρόπο στη Μεσόγειο Θάλασσα και τη Λιβύη. Δεν το είχαμε αναφέρει αυτό χωρίς λόγο. Το όλο θέμα συνεχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Πολλές πλευρές μόλις τώρα συνειδητοποιούν πόσο κακές προθέσεις έχει το τουρκικό κράτος. Το σχέδιό της ήταν προφανές, έχει ήδη κάνει μεγάλες προετοιμασίες και θέλει να καταλάβει πολλές γεωγραφικές θέσεις. Η πολιτική της γίνεται βήμα-βήμα και χρησιμοποιεί το ΡΚΚ ως πρόσχημα. Στοχεύει επίσης στην καταστροφή των επιτευγμάτων-ανεξαρτησίας πολλών άλλων λαών.

Όταν οι Κούρδοι εκτός του ΡΚΚ ήθελαν να λάβουν ορισμένα μέτρα θεωρούνταν επικίνδυνοι από κάθε άποψη. Αυτό συνέβη σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν. Στο βορρά, οι Κούρδοι βρίσκονται υπό καθημερινή πίεση ούτως ή άλλως, συλλαμβάνονται αθώοι και πολιτικά ενεργοί άνθρωποι. Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά οι ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθούσαν ασυγκίνητες τις επιθέσεις του Τουρκικού κράτους έναντι των Κούρδων. Αυτό ενθάρρυνε την κυβέρνηση του ΑΚΡ / MHP στο να προβεί σε περαιτέρω επιθέσεις. Οι μαχητές του ΡΚΚ και όλοι οι λαοί που επηρεάζονται από τη φιλοσοφία του Abdullah Öcalan αντιστέκονται σε αυτή την καταπίεση.

Υπάρχουν ακόμα περισσότερες εξελίξεις. Κάτω από τα συνθήματα “Το Κιρκούκ ανήκει στους Τούρκους”, η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT και μισθοφόροι που οργανώθηκαν από αυτήν, έχουν τοποθετηθεί στο Κιρκούκ μέσω του MHP. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το οποίο γίνονται επί του παρόντος προετοιμασίες. Στρατιωτικές βάσεις δημιουργούνται στο ίδιο επίπεδο στο νότιο Κουρδιστάν προς την κατεύθυνση της Μοσούλης. Εάν το ΡΚΚ δεν αντιστεκόταν, τα νεοοθωμανικά όνειρα θα είχαν γίνει εδώ και καιρό πραγματικότητα. Αυτό που ενοχλεί το τουρκικό κράτος σχετικά με το ΡΚΚ είναι το γεγονός ότι εμποδίζει τα σχέδια και τα έργα του.

Ακριβώς όπως η κατοχή στο Βόρειο Κουρδιστάν νομιμοποιείται και κατοχυρώνεται από το νόμο, το ίδιο ισχύει και στη Λιβύη και τη Μεσόγειο. Αν κοιτάξετε τις πρόσφατες εντάσεις με την Ελλάδα και με άλλες άλλες χώρες, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει μια ημερήσια διάταξη εκεί. Η Άγκυρα προσποιήθηκε ότι είχαν σταλεί δυνάμεις στις περιοχές των διεκδικήσεων και ότι τέθηκε το θέμα προς συζήτηση. Όταν σταμάτησαν να υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις, η Τουρκία έστειλε πραγματικά τους δικούς της άνδρες. Εάν η αντίθετη πλευρά είχε διαμαρτυρηθεί, η Τουρκία θα ήταν πιο ήπια, αν δεν υπήρχε αντίδραση, τότε θα ενεργούσε. Αυτή είναι μια τακτική της κυβέρνησης ΑΚΡ / MHP. Όταν το Τουρκικό κράτος θέλει να πάρει εδάφη, δεν κάνει παραχωρήσεις στις διεκδικήσεις του. Γιατί όταν έχει καταλάβει μια θέση, θέλει να καταλάβει ακόμα περισσότερες. Θέλει να γίνει η κυρίαρχη δύναμη στη Μέση Ανατολή. Και δεδομένου ότι δεν προχώρησε περαιτέρω με αυτήν την πολιτική, αποφάσισε να πάρει τη στρατιωτική διαδρομή για την επίτευξη των στόχων της. Εάν δεν έχει αποτελέσματα ακόμη και σε αυτήν την πορεία, θα αντιμετωπίσετε μια κατάρρευση της Τουρκίας. Το τουρκικό κράτος θα καταστρέψει τα κέρδη του με τα ίδια του τα χέρια.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε πρόσφατα στους Τούρκους ότι ο καθένας θα μπορούσε να γίνει Τούρκος πολίτης εάν το επιθυμούσε. Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη δήλωση;

Βλέπουμε σήμερα ότι το τουρκικό κράτος επαναλαμβάνει τη δική του ιστορία. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε ήδη πει ότι όποιος θεωρεί τον εαυτό του Τούρκο, μπορεί να γίνει Τούρκος πολίτης. Το τουρκικό κράτος εκπαιδεύει τους τζιχαντιστές από το Μέτωπο Αλ-Νούσρα και το ISIS, κάνοντάς τους να πολεμήσουν για της διεκδικήσεις του. Με αυτό το χαρτί στα χέρια του απειλεί όλο τον κόσμο. Στους τζιχαντιστές δίνεται νέα κάλυψη. Παίρνουν ένα ακόμα πιο επίσημο διαβατήριο-ταυτότητα και γίνονται Τούρκοι πολίτες. Στη συνέχεια, η Τουρκία τους στέλνει να πολεμήσουν ή να κατοικίσουν σε ακόμα περισσότερα εδάφη, από τα οποία αντλεί περαιτέρω γωπολιτική επιρροή. Στους τζιχαντιστές τους οποίους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η Άγκυρα στη Λιβύη θα τους δοθούν αργότερα ταυτότητες και επίσημη πολιτογράφηση. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι Τούρκοι στρατιώτες αλλά μέλη του ISIS. Είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Όπως προείπα, αν το τουρκικό κράτος δεν σταματήσει τώρα, θα αποτελέσει μία μάστιγα για ολόκληρο τον κόσμο. Κάνει συνειδητές προετοιμασίες για να δώσει στους τζιχαντιστές επίσημο καθεστώς διαμονής. Αυτός είναι ένας σοβαρός κίνδυνος για την ανθρωπότητα.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.anfenglish.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube