REAL TIME |

Weather Icon

Στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ φέρνει η Αθήνα τις τουρκικές προκλήσεις

Στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ φέρνει η Αθήνα τις τουρκικές προκλήσεις

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται ότι θα τεθεί επί τάπητος στο βορειοατλαντικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στη συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του ΝΑΤΟ και ύστερα από ελληνικό αίτημα θα συζητηθεί η παραβατικότητα της Άγκυρας σε πολιτικό επίπεδο. 

“Η Ελλάδα πέτυχε να προηγηθεί οποιασδήποτε τεχνικής συζήτησης σε επίπεδο ΝΑΤΟ, η πολιτική συζήτηση που θα γίνει αύριο στο λεγόμενο nat, δηλαδή, στο βορειοατλαντικό συμβούλιο και στο επίπεδο των νόμιμων αντιπροσώπων” επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα διαμηνύουν ότι η ελληνική πλευρά επιμένει ότι προϋπόθεση για κάθε συζήτηση είναι η αποχώρηση του Ορούτς Ρέις και των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν.

Την ίδια στιγμή πάντως το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για συνάντηση τεχνικών – στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, αλλά τελικώς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο, η συνάντηση “προγραμματίστηκε μετά από επικοινωνία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ”. 

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube