Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Κύπρος 16 Σεπτεμβρίου 2020

Στη Λευκωσία ο Σαρλ Μισέλ – Οι κυρώσεις στο τραπέζι

Στη Λευκωσία ο Σαρλ Μισέλ – Οι κυρώσεις στο τραπέζι

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, ο οποίος εφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν τις 9.20 το πρωί και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της κρίσιμης ειδικής συνεδρίας του Σώματος στις 24 Σεπτεμβρίου που θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήρθε στην Κύπρο από την Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μισέλ και Αναστασιάδης αναμένεται να συζητήσουν ενδελεχώς τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαρώσια και ακολούθως να προβούν σε δηλώσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε χθες ότι θέση της Κύπρου είναι ότι θα πρέπει η ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει περαιτέρω κυρώσεις για την Τουρκία.

Εφόσον η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου και συνεχίζει τις έκνομες της ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ μας θα πρέπει να προχωρήσουμε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έγινε στο Βερολίνο και σε συνέχεια των όσων είχαν ήδη συζητηθεί στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ο κ. Κούσιος.

Αναφορικά με την ανανέωση της δραστηριότητας του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ και την απομάκρυνση του Ορούτς Ρέις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι μια εξέλιξη που αποδεικνύει την πολιτική της Τουρκίας, την πολιτική της αποσταθεροποίησης και της αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι κάτι το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ευκαιρία να συζητήσει κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Είναι επίσης κάτι το οποίο θα αποτελέσει με βεβαιότητα αντικείμενο συζητήσεων στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρόσθεσε.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube